Miért pupusodik fel a piskota mikor sül?
Sütőpor problémának látszik.
Személy szerint minimális sütőport használok a tésztákba, a nagyon tojásosakba pedig semennyit. De piskótát nem szoktam sütni és amúgysem eszem lisztet, így lehet, hogy abba nem árt egy kicsi. Viszont van egy szezámos, nagyon piskótaszerű sós sütim, ott a sütőpor mindig púposít és repeszt, jobb kihagyni. Úgyhogy a sütőpor mennyiségét csökkentsd!
A sütőpor tényleg sok lehet, de ha tutira akarsz menni, klasszikus piskótát süss, ne a margarinos-sütőporos verziót. Nagyon egyszerű, gyakorlatilag elronthatatlan. A sütési hőmérséklet viszont fontos, 180 fok!! Egy tojásra 20g cukrot és 20g lisztet kell számolni. Szétválasztod a tojásokat, a fehérjét a cukor 2/3-ával vered habbá, a sárgáját elkevered a maradékkal. Aztán a sárgáját óvatosan hozzákevered a fehérjéhez, végül a lisztet is. Ha kakaós a piskótát szeretnél, a liszt kb harmada helyett tegyél bele cukrozatlan kakaóport.
A tojások számát meg nagyjából ki kell tapasztalni, de egy átlag tortakarikához 7 kell, egy közepes tepsihez meg 5-6 (ha bolti M-es tojásod van, nyilván nagyobb tojásból kevesebb; érdemes a súlya alapján következtetni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!