Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem tészta ételeket?

Írnátok nekem tészta ételeket?

Figyelt kérdés
Sajtos és bolognai,makaróni kilőve :(
2010. márc. 4. 09:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Teszta tonhalmartassal

Hozzávalók:

1 doboz tonhal,1 evőkanál ételízesítő,1 doboz hámozott paradicsom,2 evőkanál olivaolaj,40 dkg zöldpaprika,3 db paradicsom,1 db fokhagyma (gerezd),1 db hagyma,40 dkg tészta,1 csipet bors,1 csipet só,1 csipet cukor

Elkészítés módja: 1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. A kétféle hagymát meg a paradicsomot apróra kockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat karikákra szeljük. A kettévágott chili magjait kikapargatjuk, és a húsát igen kis kockákra vágjuk. 2. A felhevített olajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a paradicsomkockákat, a paprikát, a chilit. Az ételízesítővel fűszerezzük, és forrástól számított kb. 5 percig főzzük. A lecsöpögtetett tonhalat villával darabokra tördeljük, majd a paradicsommártásba keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A tésztát leszűrjük, és a mártással együtt tálaljuk. Reszelt sajttal meg a finomra felaprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

2010. márc. 4. 09:27
 2/11 anonim ***** válasza:

lasagne

vargabéles

2010. márc. 4. 09:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok, amúgy szoktam ilyent is késziteni (nem tudom h vane neve:D) : 1 csomag tésztát féligre megfőzök, egy tepsibe beleboritom, elsimitom, majd teszek rá vékony karikákra vágott hagymát, paprikát, sonkát..meg ami van otthon, a végén pedig felverek 3-4 tojást és annyi tejföllel még azt feltöltöm h legyen elég az egész tepsire kb. s azt rátöltöm, majd reszelt sajt a tetejére. Addig sütöm amig a hagyma stb megsülnek. Nem sok idő.
2010. márc. 4. 09:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. márc. 4. 09:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Rakott tészta

Fél kg darálthúst apróra vágott kis fej hagymával, sóval,borssal és majorannával megpirítom. Fél kg szarvacskatésztát kifőzök. A húst, a tésztát + egy nagy pohár tejfölt összekeverem, tepsibe teszem, reszelek sajtot a tetejére és nagy hőfokon összesütöm.

2010. márc. 4. 09:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Krumplis tészta, grízes tészta, kapros-túrós tészta, mákos nudli, diós-lekváros tészta, mákos-lekváros, kakaós, tojásos nokedli, káposztás tészta, carbonara...
2010. márc. 4. 09:59
 7/11 anonim ***** válasza:
tejszínes gombás csirkemell tésztával: 1 fej hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, azt is megpirítjuk. aztán hozzáadjuk a gombát, megszórjuk a tetejét egy kis pirospaprikával, liszttel, só, bors , ráöntünk tejszínt, egy kicsit összefőzzük. Tésztát szoktunk főzni hozzá.
2010. márc. 4. 10:35
 8/11 anonim ***** válasza:
kedvenc filléres kajám receptje a kövekező:párizsit apró kockákra vágsz megpirítasz olajon utána spagetti tésztát megfőzöl hozzákevered a párizsit egy kis majoranna bele,oregánó tejföl és ráreszelsz sajtot és kész
2010. márc. 4. 10:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Sonkás-sajtos sült tészta:

Hozzávalók:

1 csomag makaroni tészta

20 dkg Ementáli v. Trappista sajt

20 dkg gépsonka

2 doboz tejföl

A tésztát bő, forralt sós vízben kifőzzük (tegyünk bele 1-2 ek. olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta), közben a gépsonkát - mint a hagymát - apróra felvágjuk, a sajtot lereszeljük.

A kifőtt tészta felét beleborítjuk a tepsibe.

Rátesszük a szeletelt gépsonka felét, majd rászórjuk a reszelt sajt felét.

Ezután megismételjük ezt a műveletet a maradék tésztával, gépsonkával, reszelt sajttal. Végül a tetejére 2 doboz tejfölt rásimítunk.

Betesszük a sütőbe (180 fok), és kb. 30-35 perc múlva kivehetjük. (Akkor van készen, amikor a teteje olyan, mint a rakott burgonyáé.) Felkockázva tálaljuk.

2010. márc. 4. 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Cukkinis lilahagymás spagetti

[link]

a sűrített paradicsom helyett paradicsompürét szoktam beletenni (1dl), mert annak jobb az íze.

2010. márc. 4. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!