Írnátok nekem tészta ételeket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Teszta tonhalmartassal
Hozzávalók:
1 doboz tonhal,1 evőkanál ételízesítő,1 doboz hámozott paradicsom,2 evőkanál olivaolaj,40 dkg zöldpaprika,3 db paradicsom,1 db fokhagyma (gerezd),1 db hagyma,40 dkg tészta,1 csipet bors,1 csipet só,1 csipet cukor
Elkészítés módja: 1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. A kétféle hagymát meg a paradicsomot apróra kockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat karikákra szeljük. A kettévágott chili magjait kikapargatjuk, és a húsát igen kis kockákra vágjuk. 2. A felhevített olajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a paradicsomkockákat, a paprikát, a chilit. Az ételízesítővel fűszerezzük, és forrástól számított kb. 5 percig főzzük. A lecsöpögtetett tonhalat villával darabokra tördeljük, majd a paradicsommártásba keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A tésztát leszűrjük, és a mártással együtt tálaljuk. Reszelt sajttal meg a finomra felaprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Rakott tészta
Fél kg darálthúst apróra vágott kis fej hagymával, sóval,borssal és majorannával megpirítom. Fél kg szarvacskatésztát kifőzök. A húst, a tésztát + egy nagy pohár tejfölt összekeverem, tepsibe teszem, reszelek sajtot a tetejére és nagy hőfokon összesütöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Sonkás-sajtos sült tészta:
Hozzávalók:
1 csomag makaroni tészta
20 dkg Ementáli v. Trappista sajt
20 dkg gépsonka
2 doboz tejföl
só
A tésztát bő, forralt sós vízben kifőzzük (tegyünk bele 1-2 ek. olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta), közben a gépsonkát - mint a hagymát - apróra felvágjuk, a sajtot lereszeljük.
A kifőtt tészta felét beleborítjuk a tepsibe.
Rátesszük a szeletelt gépsonka felét, majd rászórjuk a reszelt sajt felét.
Ezután megismételjük ezt a műveletet a maradék tésztával, gépsonkával, reszelt sajttal. Végül a tetejére 2 doboz tejfölt rásimítunk.
Betesszük a sütőbe (180 fok), és kb. 30-35 perc múlva kivehetjük. (Akkor van készen, amikor a teteje olyan, mint a rakott burgonyáé.) Felkockázva tálaljuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Cukkinis lilahagymás spagetti
a sűrített paradicsom helyett paradicsompürét szoktam beletenni (1dl), mert annak jobb az íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!