Páromnak szeretnék tortát készíteni, viszont Ő nem édes szájú, tudnátok ötleteket adni?
semmi kedvenc süteménye nincs?
mármint az én keresztapám sem édes szájú, de 2 süteményt viszont ritkán ugyan, de megvesz magának mikor megkívánja :)
vagy ha pl szereti a sört, akkor van szuper barna sörös-krém receptem :)
vagy készíthetsz neki vmi sós tortát is.... pl készíthetsz palacsinta tortát. sós palacsintából, vmi finom sós töltelékkel.
vagy én csináltam már rakott krumpli szerűséget is tortaformába :)
Születésnapjára lenne.
A kókuszgolyót szereti, de az olyan egyszerű szerintem.
A sör krém receptet elfogadnám.
Köszönöm a válaszokat!
Itt is taroltak a bunkók...
Itt a vakáció, pár szánalmas kiskölök nem tud mit kezdeni a szabadidejével ?
Mert, hogy a főzéshez halvány lila lövésük sincs, az biztos.
Jó lenne, ha felnőnének...
csinálj apró kókisugolyókat. a masszából tegyé félre fonatnak, eg pár golyót is.
a sok apró golyót tedd tortaformába, öntsd le jó sűrű vaníliapudinggal, hogy ellepje. (ne csináld túl édesre )
ha megkötött, szórd meg még reszelékkel, a félretett masszából sodorj kis hengereket, és egy kettes vagy hármas fonattal díszítsd körbe a szélén. Középre még pár kis golyó piramisszerűen felrakva, vagy csak egyik felére halmozva- gyakorlatilag mindegy, csak szép legyen-és tálaláskor pattintsd le a kapcsos formát.
Esetleg pár tejszínhab spricni is feldobja, főleg pár szem magozott meggyel.
Nagyon dekoratív kókuszgolyó torta, a vőm kedvence :-))
barna sörös krém:
fél liter barna sört felteszel a tűzre és addig főzöd,
amíg kb. fél decire nem apad. ekkor hozzáadsz 2 ek barna cukrot és picit forralod még, kapsz egy jó sűrű kulimászt és elzárod alatta a gázt.
2 tojást, 2 kanál cukorral gőz fölött sűrűre főzöl.
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral alaposan kikeversz, majd hozzáadsz 25 dkg mascarponét, a sörös kencét, végül beleforgatod a tojáshabot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!