Finom, omlós pogácsa receptje valakinek?
Íme:
Túrós pogácsa: 1 kg liszt, 10 dkg zsír, 25 dkg túró, 4 dl tejföl, 25dkg Ráma, 3 dkg élesztő, 3 tojás, só.... gyúrod, keleszted, nyújtod, szaggatod, sütöd
Magos pogi (kihagyhatod a magokat): 45 dkg áttört, főtt krumpli, 1 kg liszt, 4 kk só, 4,5 dkg élesztő, 20 dkg sajt (fele lehet füstölt) 5 tojás, 25 dkg Ráma, 1 diónyi zsír, 1 dl tej, 1 kk cukor. 1/2 marék tökmag, 1/2 marék napraforgó mag, szezámmag a tetejére: élesztőt felfuttatod, majd mindent összegyúrsz, keleszted. Nyújtod, szaggatod, sütöd.
0,5 kg liszt, 25 dkg zsír, 20 dkg sajt, 1 pohár tejföl, csipet só, 2 dkg élesztő, 1 tojás.
Este összegyúrod, reggel kell sütni. Szaggatás előtt még1x összegyúrod és miután tepsire tetted azonnal sütöd, pihentetés nélkül.
50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 2 tojás sárgája, 4 dkg élesztő, 175gr tejföl, fél ek só, pici cukor.
Mind jó, de ez a kedvencem:
1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 3 tk só
2 dl tejben 1 csg élesztő felfuttatva
1,5 pohár tejföl, 1,5 Ráma kocka, 2 ek zsír.
Összedolgozod és legalább 3x hajtogatni kell, hogy leveles legyen. 20-20 percet pihen a hajtások előtt.
majd szaggatod és sütöd.
ha valami nem világos, vagy nem tudod hogyan kell hajtani vagy pontosan készíteni, akkor írj bátran :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!