Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok ilyenkor nyáron...

Mit szoktatok ilyenkor nyáron a nagy melegekbe főzni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen az hagyján hogy nem sok kedvem van a tűzhely mellett lenni ilyenkor, de az a legkevesebb.

Na de ötletünk sincs mert igazán nem kívánunk semmit illetve persze amikor végig megyünk hogy mit is kéne akkor ilyenek jutnak eszünkbe hogy pörkölt, bolognai, gulyás, csupa nehéz zsíros étel mert amúgy ezeket szeretjük de ilyen melegbe nem kívánjuk a nehéz zsíros ételt, de semmi könnyű nem jut eszünkbe.

2015. jún. 12. 21:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Én is ezen gondolkodtam,nem tudtam eldönteni mit kívánok.Úgyhogy rakott káposztát csináltam egy jénaiban (rétegezve káposzta-rizs-darált hús-tejföl).De ennék majonézes krumplisalátát rántott csirkével is.Vagy paradicsomos húsgombócot.Vagy majonézes tojássalátát kukoricás rizzsel,vagy rántott karfiollal.
2015. jún. 13. 07:09
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
Rakott karalábé, lecsó, tökfőzelék, gyümölcsleves, barackos gombóc, kovászolt újkáposztából kapros főzelék, ezek voltak a héten, holnap lesz rakott kel.
2015. jún. 13. 07:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Remek ötletek :)

Na hát ezért kérdeztem. Mert hogy a probléma pont az hogy nem kívánok semmit, de enni csak kell viszont mint könnyed nyári kaja két dolog volt eddig az eszembe: gyümölcs leves, rántott tök na de nem ehetjük minden nap ezeket. :)

2015. jún. 13. 09:00
 14/18 anonim ***** válasza:
9%
Bar mennyire is furcsa, de a nyari nagy melegekben is szokas ugymond "nehezeket" enni, gondoljunk csak a klasszikusokra: bogracsgulyas, lecso, halaszle bogracsban, langos, sultkolbasz ... es a sima szalonnasutest sem illik kihagyni a sorbol ... es persze a grillezesrol es a BBQ-rol sem feledkezzunk meg, amik mind-mind igencsak "nehez" kepviseloi a nyari kajalasi szokasainknak :)
2015. jún. 13. 09:43
 15/18 anonim ***** válasza:
56%
Egy konnyu kis rablohus nyarson ... kint a kertben ... sok zoldsegfelevel, utana egy pohar kisfroccs. Vegul meg konnyen lenyomnek valami gyumolcsos palacsintat (es szundiznek egy kicsit edesdeden) :)
2015. jún. 13. 09:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Én ugyanazokat eszem télen-nyáron. Nem évszak-függő az ízlésem.
2015. jún. 13. 23:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Az ízlésem nekem sem évszakfüggő, de nyilván nem tél közepén eszem kilószámra a fürtös uborkát, olyankor nincs is :) A friss káposzta is kívánatosabb, a lecsó is más frissből...

Tél végén kívánok mást, olyankor nagyon friss zöldséges-gyümölcsös vagyok, mondjuk máskor is kedvelem ezeket... A zsír pedig mindig alap, az adja az energiát számomra.

Ma nem itthon ettem, zöldborsóleves és gombapörkölt volt. Ez utóbbit uborkával ettem, ahogy a párom is, csak ő rizst is evett hozzá. Kellemes volt.

Holnapra nyers citromlevest tervezek, persze mással fogok jóllakni, de tuti jól fog esni.

2015. jún. 13. 23:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Én bármit megeszek hidegen
2015. jún. 14. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!