Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok ilyenkor nyáron...

Mit szoktatok ilyenkor nyáron a nagy melegekbe főzni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen az hagyján hogy nem sok kedvem van a tűzhely mellett lenni ilyenkor, de az a legkevesebb.

Na de ötletünk sincs mert igazán nem kívánunk semmit illetve persze amikor végig megyünk hogy mit is kéne akkor ilyenek jutnak eszünkbe hogy pörkölt, bolognai, gulyás, csupa nehéz zsíros étel mert amúgy ezeket szeretjük de ilyen melegbe nem kívánjuk a nehéz zsíros ételt, de semmi könnyű nem jut eszünkbe.


2015. jún. 12. 21:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nem könnyű, de tésztasaláta: főtt tészta plusz bármilyen zöldség vagy sült husi, esetleg virsli, sonka, mindez joghurtos-majonézes szósszal. Tök jó hidegen.

Töltött tök vagy cukkini, illetve ugyanezek rakottan. Már ha nem amerikai konyhád van, mert ezekhez be kell gyújtani a sütőt. Viszont ott lehet hagyni, amíg sül.

Nálunk nagyon mennek még a levesek, húsleves, meg bármilyen krémleves.

2015. jún. 12. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:

Gyümölcsleves, a mi családunk bírja a hideg tésztasalátát, illetve bármilyen más salátát.(francia, kukorica)

Esetleg szilvásgombóc, túrósbatyu, palacsinta, pizza(?), gyümölcs saláták, rizskoch, ilyenek.

2015. jún. 12. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
54%

Zöldségek, saláták, levesek... mondjuk nálunk ez nem évszakfüggő, eleve nem eszünk nehéz, zsíros ételeket, elsősorban az egészség a szempont.


Szóval pl. tejszínes cukkini, mézes padlizsán, juhtúrós kaliforniai paprika, caprese saláta, sült füge kecskesajttal töltve, pesztós sült paradicsomok, zöldséggel töltött vékony palacsintatekercsek vagy tortilla, joghurtos öntettel, görög saláta, sült avokádó, citromos-joghurtos gombafejek, szezámmagos tofusaláta, stb...

2015. jún. 12. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
Görög saláta volt virslivel tegnap, ma nem főztem, előtte nálunk is bolognai és krumpli leves, de a teraszon főztem meg az indukciós főzőlapon, mert nem akartam a lakást bemelegíteni. Lehetne még paradicsomos húsgombócot, most azt kívánom, meg gombás tejfölös tésztát.
2015. jún. 12. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
Én csak a lecsót kívánom tojásos nokedlivel. :) De ma pl. újkrumpli volt ebédre grill sajttal, vacsira egy fullos sali tökmagolajjal. Csináltam gombás cukkinis ricottás palacsintát, sütőben sajttal. Zöldséges pizzát...
2015. jún. 12. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
77%
Minden nap feltesznek 3 ilyen kérdést. De hát én nem is értem ezt a dolgot. Én mindig a kedvenc ételeimet eszem teljesen függetlenül az évszaktól. Sosem fordult még meg a fejemben, hogy mást egyek nyáron, mint télen..
2015. jún. 12. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 Maestah válasza:
54%
Pálinkát!! :)) ..de azt is inkább mással főzetem ;)
2015. jún. 12. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi is egészségtudatosak vagyunk, én különösen, MINDIG zsírosan és szénhidrátszegényen eszem :) Mostanában elég funkcionálisan is, a tükörtojás számomra tökéletes ebéd vagy vacsora. De zöldséget is sütünk :)

A könnyű étel nekem a nyers zöldség. De a zsíros ételtől is könnyed vagyok, a szénhidrát nyom le s nincs sovány fehérjeforrásom.

A meleg nem befolyásol még, a konyhámban teljesen jó a hőmérséklet.


De pl. egy kis zsenge borsóleves jó lehet ilyenkor. Persze abba is kell zsír, de arányaiban nem olyan sok van benne.

2015. jún. 12. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:

Gyakori ez a kérdés a napokban. Nem értem miért nem érzik az emberek, hogy mit kívánnak, én pl. érzem. De hiába írjuk le azt amit mi kívánunk, ha neked a pörkölt alapú dolgok jutnak eszedbe. Én pl. ilyenkor pont a pörkölt alapú dolgokat kerülöm, és a zöldségekre orientálódok: Ha mindenképp a pörkölt alapú dologra vágysz, tehát hagymás paprikás alap, akkor a lecsó, ezt már többen is írták most is, és hasonló kérdésekben is. gyorsan megvan.

Én a minap házi gyrost csináltam, úgy, hogy a húst apróra vágtam, befűszereztem, és mindenféle zöldséget felaprítottam, amit találtam a hűtőben: Paradicsom, lila káposzta, uborka, hagyma, répa. Majd nyakon öntöttem kapros uborkás fokhagymás öntettel.

Minden jöhet ami a nyár íze, vagy bármi amihez megy a kovászos uborka, az pl. lehet egy laza paprikás krumpli.

De a nyár íze meg a tojásos nokedli is fejes salátával.

Vagy egy natúr szelet, mellé megpirítani pár szelet paprikát. Bármi ,csak zöldség legyen bőven.

Zöld spárga megpárolva, majonézzel kínálva. mindegy, csak sok sok zöldség legyen.

Amit a napokban még el akarok készíteni, az a töltött padlizsán.

2015. jún. 12. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
54%

Egyrészt olyat, ami viszonylag gyorsan kész van. Másrészt a kevésbé zsíros ételek, főleg a zöldség-gyümölcs alapú kaját kívánja a szervezet.


Hideg gyümölcs-leves, főzelékek friss zöldségekből, azok mellé lehet egy gyors virsli, tükör-tojás, sült kolbász.

Esetleg zöldség-fasírozottak melléjük, a petrezselymes krumpli vagy párolt rizs-köretek.

Főtt tészták túróval, tojással, sajttal, vagy darált húsból gyorsan elkészíthető egyéb feltéttel

És persze a zöldség-, gyümölcs-saláták,

2015. jún. 13. 06:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!