Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet sütni ebből?

Mit lehet sütni ebből?

Figyelt kérdés

van itthon például őszibarack kompót(nagyon szép felezett/,pudingpor,tejszín, meg ilyen alapdolgok vannak hogy Ráma,liszt.sütőpor,kakaó.tej ,tojás....

kicsit kezdő vagyok sőt nbagyon és szívesen fogadnám az ötleteket

pici a babám és nem tudom átnézni az összes sütis oldalt!

Előre is köszi!


2010. febr. 28. 10:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! szerintem ebből egy finom gyümölcstortá süthetnél! 8tojásos sima piskota aztán megfőződ a pudingot ha habtejszin azt is felvered összevegyited rákened a piskotára rá a barackokat és a tetejére egy kis zselatin ha nincs zselatinod és már nem tudsz venni sem a habtejszint ne keverd a pudignba hanem azzal tállald a tortát!
2010. febr. 28. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A tésztához:


* 11 dkg olvadt vaj

* 15 dkg cukor

* 1 tk vanília aroma

* 2 tojás

* 21 dkg finomliszt

* 1 1/2 tk sütőpor

* 1/2 kk só

* 125 ml szobahőmérsékletű tej


A gyümölcsös részhez:


* 4 dkg vaj

* 17 dkg barna cukor

* 8 db sárgabarack

* 3-4 db nektarin

* 10 szem málna

* 10 szem cseresznye



Mi ilyet szoktunk csinálni, fordított tortát, egyszerű piskótalap, pára szem gyümölcs, meg karamellizált cukor.,


1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra.

2. 25 cm átmérőjű, levehető nyelű, teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg a cukor felolvad és forrni nem kezd. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

3. A gyümölcsöket felszeleteljük és ízlésesen elrendezzük a kihűlt cukros vaj keverékén.

4. A tésztához összehabosítjük a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a vanília aromát, egyesével a tojásokat és simára keverjük.

5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és felét a vajas-tojásos masszához öntjük a tejjel együtt. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt másik felét is.

6. A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk a tetejét és 45-60 perc alatt megsütjük. (Ha kész a tészta, szépen elválik a serpenyő falától.)

7. 20 percig hagyjuk hűlni, majd tányérra borítjuk a kész tortát, így a barna cukorban karamellizálódott gyümölcsök szépen a torta tetejére kerülnek.



Nagyon finom, és gyors, itt a recept ír még pár gyümölcsöt, de te csináld csak barackkal :)

2010. febr. 28. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!