Mit lehet sütni ebből?
van itthon például őszibarack kompót(nagyon szép felezett/,pudingpor,tejszín, meg ilyen alapdolgok vannak hogy Ráma,liszt.sütőpor,kakaó.tej ,tojás....
kicsit kezdő vagyok sőt nbagyon és szívesen fogadnám az ötleteket
pici a babám és nem tudom átnézni az összes sütis oldalt!
Előre is köszi!
A tésztához:
* 11 dkg olvadt vaj
* 15 dkg cukor
* 1 tk vanília aroma
* 2 tojás
* 21 dkg finomliszt
* 1 1/2 tk sütőpor
* 1/2 kk só
* 125 ml szobahőmérsékletű tej
A gyümölcsös részhez:
* 4 dkg vaj
* 17 dkg barna cukor
* 8 db sárgabarack
* 3-4 db nektarin
* 10 szem málna
* 10 szem cseresznye
Mi ilyet szoktunk csinálni, fordított tortát, egyszerű piskótalap, pára szem gyümölcs, meg karamellizált cukor.,
1. Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra.
2. 25 cm átmérőjű, levehető nyelű, teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg a cukor felolvad és forrni nem kezd. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
3. A gyümölcsöket felszeleteljük és ízlésesen elrendezzük a kihűlt cukros vaj keverékén.
4. A tésztához összehabosítjük a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a vanília aromát, egyesével a tojásokat és simára keverjük.
5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és felét a vajas-tojásos masszához öntjük a tejjel együtt. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt másik felét is.
6. A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk a tetejét és 45-60 perc alatt megsütjük. (Ha kész a tészta, szépen elválik a serpenyő falától.)
7. 20 percig hagyjuk hűlni, majd tányérra borítjuk a kész tortát, így a barna cukorban karamellizálódott gyümölcsök szépen a torta tetejére kerülnek.
Nagyon finom, és gyors, itt a recept ír még pár gyümölcsöt, de te csináld csak barackkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!