Kenyersütö gephez van valami jol bevalt receptetek?
2,1 deci folyadék (egy tojás, a többi víz), 50 gramm finom roszliszt vagy bármilyen teljes kiőrlésű liszt, 310 gramm fehérliszt, két kávéskanál só, egy evőkanál sikér, negyed kocka élesztő. A tészta akkor jó, ha ruganyos és nem túl sűrű.
Az eredmény egy puha, foszlós belű, nagyon finom kenyér.
Megosztok egy házi receptet, már több, mint két éve ezt sütjük. 1 kilós félbarna kenyér sül belőle:
tej --- 260 ml
víz --- 190 ml
rozsliszt (teljes kiőrlésű) --- 300 g
finomliszt --- 300 g
só --- 2 tk.
olaj/zsiradék --- 2 ek.
cukor/méz --- 1 ek.
porélesztő --- 2 tk.
Sajnos azt kell ,hogy mondjam mindenkinek más.Neked kell kitapasztald.Az a lényeg ,hogy a sorrend ez legyen:
Víz
Utána cukor só egy sarokba
liszt szépen elterítve
Élesztő belemorzsol
Majd olaj
Azért odaírhattad volna ,hogy a nagy sütő a 2 lapátos vagy a kisebb aminek csak 1 lapátja van?
Meg sokminden függ attól ,hogy melyik módban sütöd a kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!