Tudtok sütés nélküli receptet?
Bögrés sütiből is van millióféle, keress utána. Plusz nálunk nagyon megy most a zabkása, kb olyan, mint a tejbegríz. Mindig rakunk bele valamit, pl. méz, mazsola, dió, lekvár, eper, ami van. Lehet főzni pudingot is.
Meg amúgy az a legegyszerűbb, ha mindig van otthon egy zacskó keksz :D
A zabkását én térfogatra mérem, 1 zabpehely, 1 tej, 1 víz. Nagyobbfajta bögrével mérve két adag lesz így belőle, bár fogyókúrázóknak talán több is :D Kis lángon néhány perc alatt kész. A neten sok helyen írják, hogy áztatni kell, na azt nem szoktam, úgy is jó. Csak az apróbb szeműt kell megvenni hozzá.
A belevalókat meg főzés közben szoktam belerakni, kivéve a lekvárt,mert azt a végén.
A legegyszerűbb a nyersbonbon, darált dió (vagy mák) és szintén darált mazsola összekeverve (de hogy mivel érd el ezt, főleg a mazsolánál... az én kávé- és olajosmag darálóm megcsinálja, a régi kávédarálómat is rávettem, de nem volt lelkes), opcionálisan kakaót is kaphat. Szerintem roppant finom.
A bögrés sütik szerintem is jók, de azok nekem nem sütés nélküliek, ha mikrósak is :) Mivel nem használok lisztet, nálam abban is olajos mag van (néha felesben rizsliszttel), plusz tojás, kakaó (de répatorta stílusban is lehet), sokszor extra zsír (főleg a brownie igényli), édesítés, mazsola... Ilyen logikusan, állag és ízlés alapján, nem kellenek pontos arányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!