Mi az a tejbe tészta?
Most hallottam az egyik ismerősömtől hogy szokott ilyet enni.Azt mondja tejbe kell megfőzni a tésztát vagy mi.Őszintén hányingert kapok a hallatától is.
Ti ismeritek? Ez valami szegények étele??
igen, szegényeké :-), ha pl. leveshez túl sok tésztát főznek ki, akkor szoktak ilyet csinálni, ilyet már én is ettem, valójában nem rossz. De se a tej, se a tészta, se a cukor nem a legegészségesebb dolgok, (talán még a tej).
Kb 3 éve volt, hogy ilyet ettem, nem gondoltam volna, hogy valakinek ez ennyire idegen..:D

Mivel rosszabb szerinted, mint a tejberizs, vagy a tejbegríz?
Ugyanolyan módon készítik és ugyanúgy desszertnek szokták fogyasztani.
Ettöl hányingert kapni elég hisztis dolognak tünik.
Mellesleg sok helyen több tejjel tejlevesként is eszik, lehet édesen is meg kicsit megsózva is, söt a tejben fött tésztát különféle dolgokkal összekeverve, ízesítve felfújtként is szokták tálalni.

Menzán nem ettünk ilyesmit, de a nagyszüleimnél része volt a hétköznapoknak, mint például a palacsinta.
Zsírosabb tej, cukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj és házi készítésű tésztát főztek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!