Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a tejbe tészta?

Mi az a tejbe tészta?

Figyelt kérdés

Most hallottam az egyik ismerősömtől hogy szokott ilyet enni.Azt mondja tejbe kell megfőzni a tésztát vagy mi.Őszintén hányingert kapok a hallatától is.

Ti ismeritek? Ez valami szegények étele??

2015. máj. 21. 03:59
 1/10 anonim válasza:
64%

igen, szegényeké :-), ha pl. leveshez túl sok tésztát főznek ki, akkor szoktak ilyet csinálni, ilyet már én is ettem, valójában nem rossz. De se a tej, se a tészta, se a cukor nem a legegészségesebb dolgok, (talán még a tej).

Kb 3 éve volt, hogy ilyet ettem, nem gondoltam volna, hogy valakinek ez ennyire idegen..:D

2015. máj. 21. 04:50
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Néhanapján én is eszek. Tényleg nem a legegészségesebb, de nem rossz. Egyszer próbáld ki. Én kézi tarhonyát szoktam főzni =)
2015. máj. 21. 06:17
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Ilyenről se hallottam még.Az oké,hogy én a túrós tésztát is túró nélkül eszem,csak tejföllel,meg cukorral,tejjel nem tudom elképzelni,mert sokkal hígabb.
2015. máj. 21. 06:28
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Felénk tejlevesnek nevezik, és nem egészségtelen, és nem is csak a szegények étele. Vékony rántást készítenek,felöntik tejjel, picit megsózzák és ha felforrt, belefőzik a tésztát. Cukor nem feltétlenül kell bele.
2015. máj. 21. 06:47
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
Olyan, mint a tejberizs.
2015. máj. 21. 06:54
 6/10 anonim ***** válasza:
80%

Mivel rosszabb szerinted, mint a tejberizs, vagy a tejbegríz?

Ugyanolyan módon készítik és ugyanúgy desszertnek szokták fogyasztani.

Ettöl hányingert kapni elég hisztis dolognak tünik.

Mellesleg sok helyen több tejjel tejlevesként is eszik, lehet édesen is meg kicsit megsózva is, söt a tejben fött tésztát különféle dolgokkal összekeverve, ízesítve felfújtként is szokták tálalni.

2015. máj. 21. 07:28
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Életemben nem hallottam még ilyesmiről.
2015. máj. 21. 08:50
 8/10 anonim ***** válasza:
92%
Ezek szerint nagyon sokan nem ettek még iskolai menzán. Vagy csak én nem tudok olyan menzáról, amelyiken ne lenne néhanapján tejleves.
2015. máj. 21. 15:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Tejben főzik meg a tésztát. Tök finom
2015. máj. 25. 11:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Menzán nem ettünk ilyesmit, de a nagyszüleimnél része volt a hétköznapoknak, mint például a palacsinta.

Zsírosabb tej, cukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj és házi készítésű tésztát főztek bele.

2019. aug. 19. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!