Lazacot, hogy a legfinomabb elkészíteni?
Kismama vagyok, valami egyszerű receptet keresek, ami nem nagyon bonyolult és nem nagyon fűszeres. Milyen köret illik hozzá?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!





Én füstölt lazacot szoktam venni, az már sütés/főzés nélkül fogyasztható és finom. Illik hozzá a citromlé, a krémsajtok, az avokádókrém, a paradicsom. Én szendvicset vagy salátát szoktam belőle készíteni.
Pl tésztasaláta: lefőzök egy kevés tésztát, két avokádót pépesítek, citromlével és hagymával keverem, átforgatom benne a tésztát és hozzáadom a lazacot, majd hagyom a hűtőben hűlni egy-két órát, nagyon finom.





Kismamának a füstölt lazacot nem ajánlanám, ki tudja jól át van-e füstölve
A legegyszerűbb, ha párolva csinálod, simán sózva és valami mártást (torma, kapor, mustár) és krumplipürét csinálsz hozzá





Sütőben szoktam sütni, grill fokozaton. Sütés előtt megfelelő méretű darabokra vágom (lazacfilét veszek általában szentestére), félóráig hagyom pácolódni besózva, borsozva (fehérbors, elhagyható), kevés gyömbérrel, szerecsendióval. Fokhagymát teszek rá, és vajdarabokat, a tepsit épp csak kikenem olajjal vagy vajjal.
Nagyon jó mellé a párolt paraj, párolt zöldségek, rizs, hercegnőburgonya, attól függ, mit szerettek. Volt, amikor készítettem mellé kagylómártást is, egy egyszerű, citromos-mustáros besamelmártás is feldobja.
Esetleg meg lehet bolondítani vörösborban párolt aszalt gyümölcsökkel, főleg szilvával.





Köszönöm szépen!
Nem füstölt mirelit lazacot vettem! Sajnos csak ehhez jutottam hozzá.










# 2
Szerintem egy jó márkájú füstölt lazaccal nem nagyon lehet probléma. Én minden héten eszek 1-2 alkalommal de még soha nem volt belőle semmi problémám.
Persze, egy kismamának vigyáznia kell magára, de ennyi erővel minden kajával lehetnek gondok.





A legfontosabb, hogy ne süsd agyon, mert száraz lesz. Kevés vajon, frissen őrölt borssal tedd serpenyőbe, egyik oldala két perc, a másik egy. Lehet a szelet oldalán látni, hogyan "fehéredik", az jelez.
Először így kóstold, ízlelgesd, utána próbálkozz bonyolultabbakkal. Nem kell átsütni, nem baj, ha rozé a közepe, olyannak kell lennie, csak ne legyen nyers.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!