Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lazacot, hogy a legfinomabb...

Lazacot, hogy a legfinomabb elkészíteni?

Figyelt kérdés

Kismama vagyok, valami egyszerű receptet keresek, ami nem nagyon bonyolult és nem nagyon fűszeres. Milyen köret illik hozzá?


Előre is köszönöm a segítő válaszokat!


2015. máj. 20. 17:59
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Én füstölt lazacot szoktam venni, az már sütés/főzés nélkül fogyasztható és finom. Illik hozzá a citromlé, a krémsajtok, az avokádókrém, a paradicsom. Én szendvicset vagy salátát szoktam belőle készíteni.


Pl tésztasaláta: lefőzök egy kevés tésztát, két avokádót pépesítek, citromlével és hagymával keverem, átforgatom benne a tésztát és hozzáadom a lazacot, majd hagyom a hűtőben hűlni egy-két órát, nagyon finom.

2015. máj. 20. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
13%

Kismamának a füstölt lazacot nem ajánlanám, ki tudja jól át van-e füstölve

A legegyszerűbb, ha párolva csinálod, simán sózva és valami mártást (torma, kapor, mustár) és krumplipürét csinálsz hozzá

2015. máj. 20. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Sütőben szoktam sütni, grill fokozaton. Sütés előtt megfelelő méretű darabokra vágom (lazacfilét veszek általában szentestére), félóráig hagyom pácolódni besózva, borsozva (fehérbors, elhagyható), kevés gyömbérrel, szerecsendióval. Fokhagymát teszek rá, és vajdarabokat, a tepsit épp csak kikenem olajjal vagy vajjal.


Nagyon jó mellé a párolt paraj, párolt zöldségek, rizs, hercegnőburgonya, attól függ, mit szerettek. Volt, amikor készítettem mellé kagylómártást is, egy egyszerű, citromos-mustáros besamelmártás is feldobja.


Esetleg meg lehet bolondítani vörösborban párolt aszalt gyümölcsökkel, főleg szilvával.

2015. máj. 20. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A citromlét kifelejtettem a pácolásnál:-)
2015. máj. 20. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!


Nem füstölt mirelit lazacot vettem! Sajnos csak ehhez jutottam hozzá.

2015. máj. 20. 18:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
En besozom, borsozom, citromozom, aztan olaj nelkul serpenyoben kisutom mindket oldalat. Nagyon rovid ideig szabad csak sutni, annyira, hogy kifeheredjen. Koretrol nem tudok nyilatkozni, mert en mindenhez csak salatat eszem.
2015. máj. 20. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

# 2


Szerintem egy jó márkájú füstölt lazaccal nem nagyon lehet probléma. Én minden héten eszek 1-2 alkalommal de még soha nem volt belőle semmi problémám.


Persze, egy kismamának vigyáznia kell magára, de ennyi erővel minden kajával lehetnek gondok.

2015. máj. 20. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy ne süsd agyon, mert száraz lesz. Kevés vajon, frissen őrölt borssal tedd serpenyőbe, egyik oldala két perc, a másik egy. Lehet a szelet oldalán látni, hogyan "fehéredik", az jelez.


Először így kóstold, ízlelgesd, utána próbálkozz bonyolultabbakkal. Nem kell átsütni, nem baj, ha rozé a közepe, olyannak kell lennie, csak ne legyen nyers.

2015. máj. 21. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2015. máj. 21. 11:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!