A krumplifőzeléket lehet tejjel habarni tejföl helyett?
Én a krumplifőzeléket habarni szoktam tejföllel, nem rántani. Viszont nincs itthon tejföl, és holnap a faluban nincs nyitva a bolt. Szerintetek működhet ez tejjel is? Vagy a másik megoldás az aludttej. Van itthon 1dl aludttejem valódi házi tejből, de ennek inkább ilyen kefír íze van.
A gyerekek mindenképp főzeléket szeretnének. Szóval más étel nem jöhet szóba.
Szerintetek hogyan csináljam?
Köszi a válaszokat.
Ahogy az első írja, túl sok liszt kellene hozzá. Esetleg besamellel besűrítheted, az végülis tényleg tej, liszt főként, csak a technikán múlik az egész.
Egyébként ha sűríteni szeretnéd a főzeléket rengeteg más megoldás is van: a krumpli egy részét összetöröd pépesre, ezt kikevered egy kevéske tejjel, hogy ne legyen túl híg, és ezt visszafőzöd bele.
Másik opció a habtejszín, ennek hiánya esetén a főzőtejszín hozzáadása (1x felforralni vele, és besűrűsödik). Ha savanykásabban szeretitek a főzeléket, akkor az aludt tejből is keverj bele egy keveset.
Hogyne lehetne! A sűrűségét a liszttel szabályzod. A jó habarás sűrű tejszín sűrűségű,legyen benne tejföl, tej, kefir, joghurt, stb.!
A tejtől viszont nem lesz az a kellemes pikáns íze, ezt néhány csepp ecettel(óvatosan! :D),esetleg citromlével pótolhatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!