Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket készítsek a...

Milyen ételeket készítsek a páromnak, amiket könnyen lehet csomagolni/felmelegiteni stb?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozik, és a szálláson nincs rendes konyha, mikrot tud csak használni, de abban azért nem lehet főzni meg ideje se lenne, és a szivem szakad meg, hogy nem eszik rendes főtt ételt. Szóval gondoltam lefőzök neki előre egy heti adagot, amit csak elvisz.

De nem tudom milyen ételek jöhetnek így szóba: tartós, kiadós, mikrózható, könnyen csomagolható... a fagyasztást nem tudom, mert az utat kibírná, de azt nem tudom fagyasztója van-e...

2015. máj. 14. 01:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

"Plusz milyen már, hogy elmegy dolgozni én meg közlöm vele, hogy "nem főzök rád, menjél étterembe..."

Ez akkor lenne jogos, ha egy helyen laknátok, de így teljesen értelmetlen dolog, csak ételmérgezés lesz a végén belöle.

Mellesleg nemcsak fött étel a "rendes" kaja, nagyon sok minden van, ami fözés nélkül is jó, laktató és egészséges.

2015. máj. 14. 13:50
 12/19 A kérdező kommentje:

Jó, én nem állok le magyarázkodni, nem tudom feltűnt-e, hogy a kérdés arról szólt, hogy milyen ételeket készítsek, nem az, hogy mibe tudsz belekötni.

Ő szereti a főtt ételt, főleg az én főztömet, és elhiheted van annyi esze, hogy ha megromlik az étel, akkor nem eszi meg...

Másrészről meg miért ne az én dolgom lenne főzni rá, mikor együtt lakunk, egy kasszán stb... de ha nem is így lenne, én tudok és szeretek főzni, van is időm és energiám... akkor miért ne segítenék neki?! Elvégre a párom...

2015. máj. 14. 15:15
 13/19 A kérdező kommentje:
A 9es válasz volt a legjobb, ilyen tanácsokat vártam...
2015. máj. 14. 15:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Töltött káposzta, sült húsok, fasírt. Talán ezek bírják legtovább.
2015. máj. 14. 22:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Most nem azért de a 9-es azt írta hogy 3-4 napig jó a kaja, ezt nem is vonta kétségbe senki. Egy 5-6 nap után viszont nem sok kaja marad ép hűtőben sem, csak fagyasztóban, ezért lenne lényeges infó hogy van-e lehetősége fagyasztani.
2015. máj. 14. 23:04
 16/19 anonim ***** válasza:

De írta a kérdező is:

Hát talán nem is egy hétre, de olyan 3 napra gondoltam, 5. este már itthon van.

Velem is így volt, szerdáig volt otthoni kajám, csütörtökön megoldottam, pénteken már este otthon ettem. Nem tudom, miért pontoztak le, csak leírtam, hogy 3 napig simán eláll a hűtőben minden, és úgy tűnik, a kérdező is ennyi időre gondolt.

9-es voltam.

2015. máj. 14. 23:36
 17/19 anonim ***** válasza:

8-as vagyok!

Az ételhordóban étteremből én is már csak azokra a napokra gondoltam, amikor már az otthonról vitt kész kaja kifogyott, elfogyott.

Kedves Kérdező!

Igaz, hogy nem írtad, este meddig, hány óráig dolgozik a férjed, de nem hiszem, hogy olyan sokáig, hogy egy étterem már akkorra bezárna. És ugye azt viszi a szállásra, ahol mikrózható...

Az biztos, hogy drágább, mint amit otthon főzünk, de esetenként még ez a megoldás is járható lehet.

2015. máj. 15. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:

Rizses hus,rantott husi hidegen is jo,sult kolbasz

amugy en mindig egyhetre elore fozok sose romlik el (testepito dieta) .ami necces a tejtermek meg a gomba.ha szereti az edeset akkor palacsinta,gomboc.a koleszos jol mondja amugy.

2015. máj. 16. 14:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Fasirt .vizforraloban meg tud virslit meg tojast fozni
2015. máj. 16. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!