Máglyarakást hogyan kell készíteni?
Én is azt akarok csinálni, és pont kalácsból. Én úgy szoktam,h tejet és 3tojássárgáját összekeverem, rakok bele valíniáscukrot,ebbe belemártom a kalácsot, és bele a kivajazott tepsibe,vagy jénaiba. Leraksz ebből 1 sort, aztán én megszoktam kenni lekvárral, rá cukrozott darált dió, és vékony almaszeletek(nem párolom). Aztán rá még 1 réteg kalács. Be a bemelegített sütőbe, kb 15-20percig, ez alatt verd fel a megmaradt tojásfehérjét, szoktam egy kicsit rakni bele a lekvárból,h szép színe legyen,meg egy kis cukrot. Aztán 15-20perc utána rákened a tetejére a felvert tojásfehérjét és még sütöm pár percig,h kicsit megpiruljon a teteje.
Mi imádjuk:)
Köszönöm szépen a recepteket,ki fogom próbálni.
Viszont a tejet fel kell melegíteni vagy hidegen kell hagyni?A többit értem.
szia. én is ugyanúgy készítem, mint a többiek, csak a tojásos cuccba reszelek friss citromhéjat, és az almába
keverek egy kis fahéjat is. a dió szerintem nagyon kell bele.
üdv
Szia!
Teszek bele azt is,kipróbálom.
Egyik helyen találtam egy olyat,hogy egy citrom és egy narancs reszelt héját tesznek a tejhez és a citrom és a narancs levében megpárolják az almát egy kis fahéjjal.
De ez már egy kicsit bonyolultnak tűnik,maradok az általatok leírt recepteknél kihozok belőle valami öszvér megoldást.
Még egyszer köszönöm ,és szép napot!
Szia! nem bonyolult , amit írtál, mert , ha nyári kemény almából csinálom, akkor a citromlével együtt pár percig szoktam mikrózni.bátran próbálkozzál, biztosan sikerül.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!