Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Máglyarakást hogyan kell...

Máglyarakást hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
Néztem már recepteket,de mindegyik másképpen írja le.Dióval jobb vagy anélkül?Az almát jobb megpárolni sütés előtt vagy nem?Szóval egy bevált receptet kérnék olyantól aki sűrűn szokott készíteni,és ha lehet akkor olyat aminek kalács az alapanyaga és nem zsemle.Köszi!
2010. febr. 23. 11:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Én is azt akarok csinálni, és pont kalácsból. Én úgy szoktam,h tejet és 3tojássárgáját összekeverem, rakok bele valíniáscukrot,ebbe belemártom a kalácsot, és bele a kivajazott tepsibe,vagy jénaiba. Leraksz ebből 1 sort, aztán én megszoktam kenni lekvárral, rá cukrozott darált dió, és vékony almaszeletek(nem párolom). Aztán rá még 1 réteg kalács. Be a bemelegített sütőbe, kb 15-20percig, ez alatt verd fel a megmaradt tojásfehérjét, szoktam egy kicsit rakni bele a lekvárból,h szép színe legyen,meg egy kis cukrot. Aztán 15-20perc utána rákened a tetejére a felvert tojásfehérjét és még sütöm pár percig,h kicsit megpiruljon a teteje.

Mi imádjuk:)

2010. febr. 23. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
Én így csinálom: tej+vaniliáscukorba+3tojás, beáztatom a kalácsot kevés ideig persze,kivajazott tepsiberakom majd megszórom vágott dióval és mazsolával bőven,erre rászelem a megpucolt almát nem párolom előtte,erre rászórok cukor+fahéjat,sütőbe teszem 180 fokon kb 25 perc majd 3-4 tojásfehérjét felverek bele egy kis kanál lekvár és a tetejére kenem aranysárgára sütöm.
2010. febr. 23. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a recepteket,ki fogom próbálni.

Viszont a tejet fel kell melegíteni vagy hidegen kell hagyni?A többit értem.

2010. febr. 23. 11:57
 4/7 anonim ***** válasza:
melegítsd fel, az nem lesz baj ha közben hűl
2010. febr. 23. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

szia. én is ugyanúgy készítem, mint a többiek, csak a tojásos cuccba reszelek friss citromhéjat, és az almába

keverek egy kis fahéjat is. a dió szerintem nagyon kell bele.

üdv

2010. febr. 23. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Teszek bele azt is,kipróbálom.

Egyik helyen találtam egy olyat,hogy egy citrom és egy narancs reszelt héját tesznek a tejhez és a citrom és a narancs levében megpárolják az almát egy kis fahéjjal.

De ez már egy kicsit bonyolultnak tűnik,maradok az általatok leírt recepteknél kihozok belőle valami öszvér megoldást.

Még egyszer köszönöm ,és szép napot!

2010. febr. 23. 12:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! nem bonyolult , amit írtál, mert , ha nyári kemény almából csinálom, akkor a citromlével együtt pár percig szoktam mikrózni.bátran próbálkozzál, biztosan sikerül.

üdv.

2010. febr. 23. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!