Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyit főzzek szerintetek?

Mennyit főzzek szerintetek?

Figyelt kérdés
Vacsorára sajtos virslit szeretnék főzni magamnak, de nem tudom eldönteni, hogy 3-at vagy 4-et főzzek. Attól tartok h 3 az kevés lesz nekem, a 4 az meg már sok. Most mit tegyek?
2010. febr. 22. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem főzz 4-et és ha van valaki, valaki él veled, akkor kérdezd meg, hogy kér-e. Ha nem lakik veled senki, akkor meghagyod reggelre, vagy odaadod a háziállatodnak a maradékot ha van.

Vagy reggel majd megeszed a maradékot, csak fedd be alufóliával. Ha mikróban csinálod, akkor ajánlatos megenni még aznap este, ha sütőben, de gondolom 4 virslit nem arra pazarolsz, hogy most besüsd a sütőt, akkor fóliázd be...

A lényeg az: Mindig többet csinálj, mint amennyit megeszel!

:)

2010. febr. 22. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja igen! És jó étvágyat! :)
2010. febr. 22. 21:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Háh, köszi! már neki is kezdek!
2010. febr. 22. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Nincs mit! :) Amúgy hogyan készíted el?

Ha mikróban, akkor csak lepucolod a virslit a héjától, bevagdosod sűrűn, olyan 1cm-re egymástól és ráraksz vékony sajtot. (trappista, vagy lapsajt egyaránt jó)

Esetleg sajtkrém is jó :)

Ha sütőben, akkor sokkal többet kell csinálni, egy egész nagy adagot. 30-40 darabot érdemes, ha bemelegíted a sütőt. Vagy ha van ilyen kis mikrosütő, akkor nem szóltam :D

Ha főzöd, akkor sajtot nem tudsz rárakni. Vagyis Én még nem próbáltam...

Esküszöm, Én is megkívántam :D Ugyancsak jó étvágyat! (1.2. hsz voltam;)

2010. febr. 22. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Ejnye, azért egy picit döntésképesebb lehetnél ennél, hogy megkérdezed itt, hogy mennyi virsli kell...

Amúgy szerintem is legyen négy, hiszen evés közben jön meg az étvágy.

Egészségedre! :)

2010. febr. 22. 21:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Megfőzöm, közben vékony szeleteket vágok sajtból, majd amikor kiveszem a virslit a főzővízből rárakom a sajtszeleteket, hogy szépen ráolvadjon. Mellé paradicsomot szeletelek (sajnos csak holland műanyag paradicsom van itthon) A végén majonézt rakok a tetejére, puha, friss kiflivel eszem.
2010. febr. 22. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Hmmmm.... Megéheztem, Én ma már nem fogok csinálni, majd csak holnap :) De amúgy az a paradicsom is jó, igaz még nem ettem "műanyagot" :D De hát télen mit vártál? ;)

Még a hasam is korog, de most már bevágom magam üresbe. Jó étv, szép álmokat!

2010. febr. 22. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!