Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsek anyák napjára?

Mit készítsek anyák napjára?

Figyelt kérdés

Vasárnap ugye anyák napja, ezért eldöntöttem, hogy meglepem anyuékat és én készíteném el az ebédet. (Alapból szoktam néha sütni-főzni, ha éppen rám jön, csak nem minden nap.)

Esetleg valakinek lenne valami ötlete hozzá? Valami olyat szeretnék készíteni, ami nem annyira hétköznapi, különleges.

2015. máj. 1. 18:21
 1/6 anonim válasza:
17%
Szerintem a Knorr alapokból készültek nagyon finomak, és gyorsan elkészíthetők :)
2015. máj. 1. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire tudsz főzni így egyszerűebbeket írok, de olyat ami mégis nagyon finom :)

Levesnek egy egyszerű zöldségkrémlevest készítenék, nagyon gyors, és nagyon ízlésesen lehet tálalni. Pl. rozmaringos burgonyakrémleves, fokhagymás-szerecsendiós brokkolikrémleves, mozzarellás-bazsalikomos paradicsomkrémleves.

Másodiknak egyszerűen csirkecombokat készítenék tepsiben - friss zöldfűszerekkel, sóval bedörzsölve, és mellé grill zöldségeket és salátát.

Desszertnek egy egyszerű krém, pl. babapiskóta és citromos habtejszín :)

2015. máj. 1. 19:45
 3/6 gömbicica ***** válasza:
77%

bacon szalonnába tekert körte sütve különösen finom)

csirkemájat is betekerhetsz bacon szalonnával, tepsibe, jénaiba sütőbe teszed.

csinálhatsz mellé krumplipürét, vagy

nagyon egyszerü a krémes francia rakottburgonya is.

salátának egy szines kukoricasaláta)

dobozos kukorica 2 szál karikázott ujhagyma 1/2 piros szinü paprika kockázva 2 paradicsom magok, lé nélkül kockázva, lehetőleg héja nélkül (kis időre tedd forró vizbe, lejon a héja) pár db retek,darabolva,

esetleg kevés durvára vágott dió bazsalikomlevél

mártás: kevés olaj ecet, cukor v. méz só pici bors )

sok sikert)

[link]

ez a süti nagyon fincsi: [link]

2015. máj. 1. 20:21
 4/6 gömbicica ***** válasza:
52%

vagy kevert süti 2 dl tejföl 1 dl tej 1 tojás 25 dkg porcukor elkeverni

25 dkg liszt 1 sütőpor csipet só citromhéj elkever

a száraz hozzávalót a nedves részbe egybedolgozni, vajazott kiszórt tepsibe önteni, csepegtetett megybefőttet szórni rá, mehet a sütőbe 15-20 perc alatt kész :-) finom.

2015. máj. 1. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem anyukad annak is orulne, ha csak segitenel neki a konyhaban :) ... es cuki lennel ... es rendet raknal a szobadban ... es segitenel a tavaszi nagy ablakmosasban ... es jol tanulnal ... es klassz karriert futnal be az eletben ... es boldog csaladot alapitanal egyszer ... szerintem egy anya ennek orulne es nem az ev egy napjan, hanem mindennap!
2015. máj. 2. 07:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönök minden választ, végül sikerült összeválogatni a menüt, 1-2 innen írt ötletet is bele-bele rakva :)

A krémleves jó ötlet, én is szeretek csinálni, bár általában én gyümölcsökből szoktam, ezért most kipróbálom, hogy banánból milyen, mert már volt 5-6 másik fajta gyümölcsből.

Ez a baconbe tekerős dolog megtetszett, úgyhogy úgy döntöttem, hogy csirkemell lesz beletekerve és tejfölös-sajtos-tejfölös mártással öntöm le, mellé pedig mindenféle színes zöldségből egyfajta rizibizit.

Végül pedig ezt néztem ki sütinek: [link]

2015. máj. 2. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!