Nem tudom már hol láttam, egy japán étel és főt rizsben lekvár van és annak érdekelne a receptje de em tudom a nevét. Valaki esetleg tudja?
Ha főtt rizs, egész szemekkel, az valamiféle onigiri lehet, bár nem lekvárral szokott készülni, de miért ne lehetne olyan is?
Az édességek közül a mochi is lehetne, de az nem szemes főtt rizs, hanem rizslisztes nyúlós valami (s többnyire édes babpüré van benne, de van epres, szezámos és nyilván még sokféle), elég nehéz készíteni, a párom próbálta, bár vannak egyszerűbb receptek is, amiket még nem kísérelt meg.
:) A mochi poénos, én annyira nem vagyok oda az ízéért, de az azuki bab paszta finom, a mochi pedig ruganyos, poénos. A párom igencsak szereti.
Szerintem keresd meg az egyszerű receptet, mert a hagyományos nagyon macerás. Csak ugye az egyszerűt nem próbáltuk ki, remélem, azért jó. Sajna nem tudom, hol van, de mintha magyarul láttam volna egy oldalon...
Rizslisztből egyébként pudingot is lehet főzni, a párom addig alakított egy mochireceptet, amíg puding nem lett belőle...
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!