Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokis muffin receptet kérnék?!

Csokis muffin receptet kérnék?!

Figyelt kérdés

Szeretnék a páromnak sütni csokis muffint. Egyet megpróbáltam de száraz lett a tésztája a muffinnak :S

Kérlek benneteket, hogy adjatok meg olyan recepteket amelyeket ti is kipróbáltatok és jól sikerült. Irva vagy link mind kettő jó.

2010. febr. 21. 18:10
 1/3 anonim ***** válasza:

szia, ez egy nagyon jó recept, aki megkóstolta mindenki kérte a receptet.

15Dkg liszt

15dkg cukor

15dgk olvasztott vaj(folyós legyen)

2 tojás

sütőpor

pici citromlé

vanilia aroma, de én vanilisás cukrot rakok bele és akkor valamennyivel kevesebb cukrot.

4 evőkanál tej

ezeket összekevered aztán, ha csokisat akarsz akkor raksz bele kakaóport és csokidarabokat. De úgy is finom, ha félig rakod a formát a tésztával aztán raksz pudingot a közepébe és erre megint tészta.

vagy töltheted lekvárral, vagy a kókuszos csokidarabos is nagyon finom csak akkor picit több tejet tegyél bele.

remélem segítettem

2010. febr. 21. 18:33
 2/3 anonim válasza:

10 dkg vaj v.. margarin, 10 dkg csokoládé, 2 tojás, 10 dkg lekvár, pár evőkanál gyümölcslé, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, kb. fél tasak sütőpor

meggy vagy csoki a közepébe

10 dkg vajat felolvasszuk a csokival együtt. Hagyjuk kihűlni. Egy edénybe összekeverjük a tojást, a lekvárt, a lisztet, a cukrot, a gyümölcslét meg a sütőport. Ebbe belekverjük a kihűlt csokoládét.

Muffinformákba töltjük és tettszés szerint lehet a közepébe meggyet vagy csokit tenni.

(én külön még egy tábla csokit apró darabokra vágok és azt belekeverem a tésztába,így az egészbe csokidarabkák vannak)

2010. febr. 21. 22:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

7dkg vajat megolvasztasz, hozzákeversz 10 dkg cukrot, 2 tojást és 2 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukrot. összekeversz 25 dkg lisztet 5 dkg kakaót, 1 csomag sütőport, és egy csipet sót, majd hozzáadod lassan a lisztes keveréket a vajas keverékhez, ha nem elég híg, akkor tudsz rajta tejjel higítani. Ha összeállt, keverj bele 5 dkg darabolt étcsokit, lehet reszelt is, csak akkor hígabb lesz a süti. Én szoktam bele keverni meggyet is, ha muffin formába teszed, akkor csak a közepére tegyél 2 szemet, és szépen belesül. Nekem bevállt, nagyon finom. Fel tudod még dobni rummal vagy rum aromával.

2010. febr. 26. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!