Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Süti sütésekor előfordul,...

Süti sütésekor előfordul, hogy megpirul az alja, és nem úgy sül, ahogy kellene. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Régebbi gázsütőm van (albérlet), tettem az aljára alufóliát.

Azóta nem olyan vészes. De nem merek neki állni pl egy aranygaluskának, mert félek, hogy dobhatom ki.

2015. ápr. 24. 08:49
 1/6 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
én alul egy, a teljes sütőszélességet fedő tepsit szoktam tenni, a fentebbi rácsra meg azt amit sütök, nem ég le az alja, egyenletesebben sül...ki kell tapasztalni
2015. ápr. 24. 09:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Én egy építkezésről kértem egy tetőcserepet (úgysem tudták volna használni, mert törött volt), az tettem a sütő aljára. Nagyon jól átmelegszik, egyenletesebb az alulról jövő hő, nem ég le semmi. De tartja is a hőt, tehát ki kell venni a tepsit, ha kész a kaja.
2015. ápr. 24. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is alufóliát tettem az aljára és a felső rácson sütök. Az alut több rétegben hajtottam. De ahogy az előző írta, a szomszéd néninél láttam én is a tetőcserepes megoldást és gyönyörű pogácsákat süt :)
2015. ápr. 24. 11:11
 4/6 A kérdező kommentje:

SzuPer. Koszonom! Van is itthon tetocserep.

Jol mossam meg mielott beteszem? Sima meleg vizzel, vagy mosogatoszeressel?

2015. ápr. 24. 11:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha lehet, a mosogatószert kerüld, legfeljebb szódabikarbónát használj. A tetőcserép porózus (kb. mint a római tál), nem tudod kimosogatni/lemosogatni a vegyi anyagot.
2015. ápr. 24. 15:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért ki kell tapasztalnod a tetőcserepet, gáztól is függ, hogy jó-e. csak azért írom le, mert pl nekem annyira lefogta, hogy éppen az alja nem pirult meg semminek.

Én is azt tettem, amit már írt valaki, hogy a régi gáztűzhely lapos gáztepsijét tettem be állandónak, és így most nagyon megfelel.

Szinte nincs két egyformán sütő gáz, nálunk pl a nyomás is ingadozik, nem is beszélve, hogy gyakran sárga lánggal ég, ami legyengített gáz jele.

Majd kitapasztalod, hogy milyen megoldás jó a tiedhez.

2015. ápr. 24. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!