Mivel futtassam fel az élesztőt cukor helyett?
Figyelt kérdés
Olvastam az interneten, hogy elvileg mézzel vagy fruktózzal is fel lehet futtatni az élesztőt cukor helyett, de nem tudom, hogy a gyakorlatban is működik-e. Van itt valaki aki megpróbálta már cukor helyett mással felfuttatni az élesztőt és sikerült neki?2015. ápr. 14. 07:16
1/9 anonim válasza:
cukor nélkül is felfut, csak lassabban...
2/9 Trafó1 válasza:
Méznek erős a fertőtlenítő hatása szerintem necces.
3/9 anonim válasza:
Cukor nélkül nem fut fel. De annyi cukortól semmi bajod nem lesz. Egy mokkáskanálnyi elég.
4/9 anonim válasza:
Egy fél kiskanál cukortól is megfolyósodik, ha rászórod. De miért akarod felfuttatni? Anélkül is megkel a tészta.
5/9 anonim válasza:
Igaz van az előző válaszolónak. Egy kiskanál cukor bőven elég és az egyáltalán nem sok, kb 3-5 gramm. Az élesztő meg ugye azért fut tőle fel, mert elkezdni "enni" a cukrot, szóval lebontja, gáz képződik, ezért is kel meg a tészta, így a végtermékben aztán ettől a kiskanálnyitól igazán nem lesz sok cukor!
6/9 gömbicica válasza:
cukor nélkül is felfut!
tej élesztő némi liszt simára keverve! FELFUT!!!!
IGY SÜTÖM A kenyeret!
8/9 anonim válasza:
fruktóz is cukor
a méz nagy része is cukor
a tejben meg cukor van
9/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell hozzá cukor. Ha tejben futtatod fel, akkor semmit nem kell hozzá tenni, ha vízben akkor szórd meg egy csipet liszttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!