Mcdonalcos hamburgert tudok otthon csinálni? Mi kell egy sima hamburgerhez?
nekem sem jött össze soha,pedig imàdom!!!!!!!!!!!!!!!!
HÀT sajnos ez egy üzleti titkos recept:(((((((88
A NORMÁL HAMBURGER
A McDonald’s® normál hamburgere az, ami az egészet elindította 1948-ban. Annyira egyszerű, amennyire csak lehet… mégis amiket ma felszolgálnak meg sem KÖZELÍTIK az ízét! Pontosan úgy készítsd el őket, ahogy az utasításokat megadom, és újra élvezheted a rég elveszett ízüket.
(A nyolcvanas évek közepén a McDonald's® elkezdte a hús mindkét oldalát egy időben sütni, azért, hogy a sütési időt megfelezzék. De ez örökre meg is változtatta az igazi hamburgerek ízét---Mindegyikét!)
Ray Kroc fedezte fel a McDonald testvérek San Bernardino, kaliforniai éttermét 1954-ben, mialatt mutli-mixereket árult (turmix gépek). Akkora benyomással voltak rá a módszereik, hogy kötött egy franchise üzletet, és megnyitotta első üzletét De Plaines Illinois-ban. Ó, és kezdett múlti-milliókat keresni. (Tájékoztatásul közlöm... 1952-ben, két évvel ELŐBB, mielőtt Ray Kroc a McDonald’s fivérekbe botlott volna, a Burger King alapítója, Keith Cramer kitalált egy saját hamburger „pogácsa” ötletet, miután meglátogatta a legendás McDonald fivéreket.) Egy részletesebb történeti leírásért, látogasd meg a McDonald's® Sztori oldalát.
"Tíz Felvett lesz"..."Tíz Felvett, köszönöm"
(Egy öreg rendelés felvételi hívás tíz hamburgerért)
McDonalds® normál Hamburger hozzávalók:
1 Font= 453 gramm
1 -Font darált marhalapocka (80% sovány)
10 -Kis hamburger zsemle (kb. molnárka méretű)
10 -Hamburger uborka szelet
10 -teáskanál aszalt, apróra vágott hagyma
McDonald's® Hamburger Főszerezés
Mustár, Ketchup....és..... zsírpapír
A Hamburger Fűszerezés:
4 Evőkanál só
2 Evőkanál Accent (msg)
[Az Accent egy márkanév, a termék maga egy húspuhító adalékanyag, ami msg*-t tartalmaz.]
1 Teáskanál őrölt feketebors
1/4 Teáskanál vöröshagyma por
Jól keverjük össze az összes hozzávalót egy fűszertartóban, aminek elég nagyok a lyukai, hogy a bors átfolyhasson. Ez kb. 3 unciányit ad. Használd MINDEN McDonald's hamburgeren. (kivéve, ha allergiás vagy az msg*-re, akkor használj csak sót és borsot.)
Hozzávalók:
1/4 csésze KRAFT Csoda Tojáshab „KRAFT Miracle Whip”
1/4 csésze majonéz
2 evőkanál púpozott, WISHBONE delux francia salátaöntet „WISHBONE deluxe french salad dressing” (a narancssárga fajta)
1/2 evőkanál HEINZ édes mártás „HEINZ sweet relish”
2 teáskanál púpozott, VLASIC savanyú uborkamártás „VLASIC dill pickle relish” (Heinz uborkamártás szintén jó)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál aszalt, vagdalt hagyma
1 teáskanál fehér ecet
1 teáskanál ketchup
1/8 teáskanál só
Alaposan keverj össze mindent egy kis edényben. Jobb ha nincsenek benne csíkok! Tedd mikrosütőbe 25 másodpercre, és jól kavard meg újra. Takard le, és tedd hűtőbe legalább egy órára, mielőtt használnád (hagyni kell, hogy az ízek összeolvadhassanak). Közel 1 csészényi szószt kapunk… elegendő úgy 8 Big Mac™ -hez.
Süssük meg a BIG MAC™ -et
HOZZÁVALÓK:
(ez a recept, egy szendvics elkészítéséhez készült)
1 –normális méretű szezámmagos hamburgerzsemle
1 –normális méretű sima hamburgerzsemle
2 –korábban lefagyasztott normális marhahúspogácsa
2 –evőkanál Big Mac szósz
2 –teáskanál „újraalkotott” hagyma (normál hamburger receptben leírtak szerint előkészített)
1 –szelet igazi Amerikai Sajt
2 –hamburger uborka szelet
1/4 csésze –felaprított jéghegy saláta (a ropogósfejű vagy iceberg saláta is ugyan ez)
A SÜTÉS:
Tedd félre a sima zsemle felső felét, megtartva az alsó felet. A Big Mac™ sütési módszere alapjában véve ugyan az, mint a normál hamburgereké, csak a zsemlepirítási eljárás különbözik valamicskét. A Big Mac esetében először a zsemle aljat pirítod meg. Ezt együtt készítsd a másik zsemle aljával (ez lesz a zsemle középső része). Süsd meg a két marhahúspogácsát épp, mint a normál hamburgernél. Miután a zsemlerészek megpirultak, tegyél egy evőkanál "Mac szószt" mindegyik alsó részre (pirított oldal). Azután adj hozzá mindegyikhez 1 / 8 csésze felaprított salátát. A valódi alsó zsemlén, tegyél egy vékony szelet Amerikai Sajtot a saláta tetejére. A másik alsó részen, a középső zsemlén, helyezz el két uborkaszeletet a saláta tetejére. Pirítsd meg a zsemle felső részét (tetejét) is. Mikor a húspogácsák elkészültek, helyezd el őket, egyet-egyet mindegyik előkészített zsemlére. Halmozd (tedd) rá a középső zsemlét az alsó tetejére, és tedd a felső részt a tetejére.
A készítési folyamat befejezéséhez, csomagold a kész Big Mac® -et egy 12*18 hüvelykes zsír- papírba a következőképpen (1 hüvelyk= 2, 54 cm):
1...Helyezd a hamburgert, a jó oldalával felfelé, a zsírpapír közepére. Hajtsd a papír „hosszú” végeit fel, a teteje fölé. (Hasonlítani fog egy csőre két nyitott véggel, a hamburgerrel a közepén.) Majd takard a nyitott végeket a hamburger alja alá, így az szorosan zárt.
2...Hajtsd a visszamaradó két oldalt alá. Illeszkedjen a csomagolás, de ne szorítsuk össze, mint a normál hamburgernél.
3...Hagyd ülni 5-8 percet, hogy az ízek összeérhessenek.
4...Tedd mikrosütőbe, még mindig becsomagolva, 15 másodpercre magas fokozaton.
..Élvezd a csodálatos Big Mac® Szendvicset!
(a legutolsó hozzászóló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!