Túró helyett Ricotta használható?
Figyelt kérdés
Véletlenül túró helyett ricottát vettem le a boltban a polcról. Itthon vettem észre. Nem szeretném ha kárba menne. Vajon használhatom ugyanúgy sütemény sütéséhez, mintha túró lenne? Mit gondoltok?
Én nem ismerem ezt a tejterméket.
2015. ápr. 1. 19:52
1/7 anonim válasza:
Milyen süteményhez? Én egyszer túrógombócot csináltam belőle, az tragikus lett, teljesen szétfőtt.
2/7 anonim válasza:
Hát túró helyett nem igazán, de ricottával is nagyon sok étel és süti készíthető.
3/7 anonim válasza:
Használhatod, csak vedd figyelembe, hogy a ricotta jóval nedvesebb. Én 4 évig éltem külföldön, ahol nem volt túró, rá kellett fanyalodnom a ricottára, de végül egész jól bevált, csak mondom, az állagára kell odafigyelni.
4/7 A kérdező kommentje:
Pl piskótába tennék túrókrémet, gyümölccsel. Vagy túrótortát készítenék... A neten annyit találok róla hogy sokkal lágyabb. Viszont az éppenséggel jó lenne krémhez, nem? :) Az íze ugye nem sokkal másabb?
2015. ápr. 1. 20:46
5/7 anonim válasza:
Én is ilyesminek használtam, túrótortának, palacsintatölteléknek, túros fánknak... nem pont ugyanolyan túróízű, de citrommal és cukorral megízesítve még senki nem panaszkodott miatta.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!! :)
2015. ápr. 3. 10:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!