Sushihoz mindenképp külön sushi rizs és rizsecet kell?
Figyelt kérdés
Miben különbözik a sushi rizs a hagyományostól? Azzal nem csinálhatnám meg? És valahol olvastam hogy valakik rendes otthoni ecettel készítik. Ez mennyiben különbözik a rizsecettől?2015. márc. 19. 15:46
1/3 anonim válasza:
nem rizsecet, hanem mirin vagyis japán rizsbor kell bele. és igen, csak szusi rizsből lesz az igazi.
2/3 anonim válasza:
Finom lesz ezek nélkül is, csak hát - nem autentikus. Akkor már nem igazán nevezheted sushinak.
A nővérem nagyon finom sushiféleséget szokott készíteni, almaecettel. Az ilyen domesztikált sushi :) egy japán talán már nem ismerne rá, de attól még finom.
Viszont ő mindig igazi sushi rizst használ hozzá. Anélkül tényleg ne kezdj neki szerintem, mert nem érdemes, s különben már elég sok helyen beszerezhető.
A sushi rizs apró szemű, nem pergős, magasabb a keményítőtartalma, mint a többi rizsnek, ezáltal ragacsosabb. Ezek nagyon fontos tulajdonságok a sushi készítés szempontjából.
Különben az olasz rizottó rizsek is hasonló tulajdonságokkal bírnak, szóval ha nagyon nem találsz sushi rizst, akkor az arborio is megteszi például.
3/3 anonim válasza:
Rizsecetet én nem találtam, ezért almaecetet szoktam használni. Sushi rizs meg olyan árban van, hogy nem érdemes mással próbálkozni. Tescoba a fél kilós tán 400Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!