Zselatinos gyümi torta recept, valaki kérlek? SOS!
Piskótatészta:
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen).
A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát kikent, lisztezett tepsire öntjük.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).
A megsütött piskótatortát megrakod gyümölccsel.
Készítesz 4dl szörpösvizet, s abba bele keversz egy fél tasakkal a sima háztartási zselatinból. Felforralod, majd hagyod kihűlni. Mikor elkezd enyén kocsonyásodni, én akkor szoktam ráönteni a torta tetejére, mert különben szétfolyik, s beissza a piskóta.
Ha annyira kezdő vagy,én írok egy olyan receptet, amit sütni sem kell. Nekünk ez nagyon bevált, évek óta mindig ezt kéri a férjem a szülinapjára.
Ez joghurtos-túrós gyümölcstorta
Egy csomag összetört babapiskótát 10 dkg margarinnal kikeverni. Én úgy csinálom, hogy a robotgépbe a kést helyezem és abba beledobálom a babapiskótát, mikor összetörte, akkor hozzáteszem a margarint, és jól összekeveri.
Ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. Ezt beteszem a hütőbe.
Ha nagyon sietek akkor a mélyhűtőbe, mert a következő fázis viszonylag hamar kész.
Elmosom a robotgépet, és ugyanazt a kést visszateszem, és beleteszek 1/2 kg túrót. Ezt jól összetöröm. Hozzáadok 4 dl natúr joghurtot, és ezzel jó kikeverem (még mindig a robotgépben) Ez most tényleg ízlés kérdése, és ehhez a mennyiséghez kb 7 cs vaniliás cukrot teszek, és sima kristálycukrot nem is. De én nem szeretem a túl édes dolgokat. Úgyhogy lehet bele tenni több cukrot.
0,75 dl vízhez hozzáadok 3 teáskanál zselatinport, és gyöngyözésig melegítem, de nem hagyom felforrni.
Egy picit hagyom hűlni, és hozzáadom a robotgépben lévő cukros-túrós-joghurtos masszához, és még ezzel is keverem egy kicsit (Mármint természetesen a robotgépben!)
Kiveszem a hűtőből (fagyasztóból) a tortaformát, és ezt a
keveréket ráöntöm a babapiskótás alapra.
Visszateszem a hűtőbe. Mostmár szigorúan a hűtőbe, és nem a fagyasztóba! Ezt viszont néhány óráig állni kell hagyni. Majd kiveszem és a megszilárdult massza tetejét kirakom tetszés szerinti gyümölccsel.
1 csomag tortazselét a rajta lévő utasítás szerint elkészítem, és ráöntöm és kész!
Gyümölcstortához a legegyszerűbb legolcsóbb finom piskótaalap.
2 tojás, 14 deka liszt, 14 deka cukor, fél deci olaj, fél deci melegvíz, egy teáskanálnyi sütőpor.
A két tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
a sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal, melegvízzel és belekeverjük a sütőporos lisztet.
ha ez megvan lazán belekeverjük a kemény habot.
a gyümtorta formát alaposan kikenünk zsiradékkal (minden bordáját ) és belisztezzük.A felesleges lisztet a csap felett lerázzuk róla. Középre öntjük a masszát és hagyjuk szépen elterülni. előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 15 percig, tűpróbáig sütjük. (ha a közepébe szórsz hústűt vagy villát, és nem ragad, akkor kész.
ha megsült egy vizes viledára teszed a formát. egy tányért, szép lapos tálat megkensz vajjal vagy olajjal és ráborítod a tortára. egy ügyes mozdulattal megfordítod, hogy a forma legyen felül. ezt is beborítod vizes ruhával és hagyod gőzölögni. párszor megütögeted felül is és körbe is. kb 10 perc múlva óvatosan leemeled a formát róla.
Egy csomag van. pudingot megfőzöl 3 deci tejben, 3-4 ek. cukorral. ha kész elsimítod a torta mélyedésében és kirakod tetszés szerinti gyümölcsökkel. Pl konzerv őszibarack szép szeletkékre vágva, pirosbogyósok a fagyóból, vagy narancs kivi -kombó is finom. Lényeg, hogy körbe körbe szépen ízlésesen rakd ki.
Tortazselét vegyél az a legegyszerűbb. én a színtelent szeretem, mert látszik a szép gyümölcskreáció. rajta van a zacskón, hogyan kell elkészíteni, és a tortára kanalazni.Tortazselét kis tasakban mindenhol kapsz, a sütési kellékeknél és sokkal egyszerűbb, mint zselatinnal bajlódni.
Kb egy jó óra alatt kész az egész, akár fogyasztható is.
ha hűtőbe teszed holnapig semmi baja nem lesz, isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!