Van 20 deka turóm, tejfölöm, zsirom, tejem cukrom lisztem, élesztőm 6 lap zselatin, pudingpor vanilia. Valami édességet szeretnék, sütit egyszerüt. Ajánlatok?
A lapzselatint a csomagoláson írt módon készítsd el (fel van tüntetve, hogy folyadékokhoz, krémekhez hogy kell felhasználni. A krémhez való verziót alkalmazd).
A túrót törd át egy szitán. Egyszerűen tedd a szitába és passzírozd át rajta. Ettől krémes, egyenletes állaga lesz, nem szemcsés. Ha szereted a citrusos ízeket, reszeld bele egy fél citrom héját, és az egészet keverd ki ízlésednek megfelelő vaníliáscukorral, cukorral.
Add a túróhoz a lapzselatint.
Közben főzd meg a vaníliapudingot, és ha kihűlt (de csak akkor, különben összeesik a túró és nem fog összeállni a krém!), szedd le esetlegesen a bőrét, ha van, dobd ki, a pudingot pedig keverd ki a túróval szintén úgy, hogy egyöntetű, egyenletes állagú massza legyen.
Ezt egyszerűen tedd egy csatos tortaformába a piskótalapra, és hagyd egy-két órát a hűtőben állni.
Elég egyszerű, és dolgod vele nem sok van (puding 5 perc és kész, túrókrém áttörése is ennyi max)., csak mindig várni kell, amíg kihűltek az alkotóelemek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!