Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen diétás ételt tudnátok...

Milyen diétás ételt tudnátok nekem ajánlani?

Figyelt kérdés
Nem szigorú diéta, csak mégis olyat amit lelkiismeret nélkül elfogyaszthatok kedvemre.

#étel #diéta #repcept
2015. márc. 14. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ, milyen betegségben szenvedsz? Ha semmilyenben, akkor nem kell diétázni.
2015. márc. 14. 15:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Amikor én fogyóztam, mindig csirkemellet ettem, de elég változatosan.A nai adagom 2x10 deka csíkozott mell volt, ezt szigorúan betartottam. b vettem pl másfél kilónyit, és azt felcsíkoztam, és kiadagoltam kis folpack csomagokba 10 dekánként. egyik volt az ebéd, a másik a vacsora. egy mokkáskanálnyi olivaolajon vagy vajon lepirítottam a csirkemellet kicsi sóval.Fedő alatt puhára pároltam, majd fedő nélkül kicsit megpirítottam.

Egy másik serpenyőben, szintén hangyányi zsiradékon megpároltam 30-35 deka vegyes zöldséget, mikor mihez volt kedvem, de 3 félénél többet nem kevertem össze, hogy változatosan tudjam variálni.

Póréhagyma, lilahagyma, gomba borsó, karfiol, brokkoli, zöldbab,mexikói.... és még rengetegféle, fagyosan vagy idényben frissből.

a káposzták is finomak, akár a fejes vagy savanyú, de a lila, a kel, a kinai kel is nagyon finom.

paprika paradicsom, amihez passzol, szóval nagyon sok lehetőseég van.

nagyon sok fűszert használtam, cserepes zöldeket és szárítottakat is.

A tojás is nagyon jól beilleszthető a fogyós diétába, pl egy adag hús helyett, kedvenc zöldségekkel, sütve-főzve.

Még gombapörköltet és más zöldség,- tojáspörköltet is csináltam, 5 deka szárazon mért tésztával vagy rizzsel.

Mindent igyekeztem házias, finom ízűre készíteni, így nem volt unalmas, sőt finom volt.

Mellette csak gyümölcsöt fogyasztottam nasiként.

3 hónap alatt 14 kiló ment le így, és nem szenvedtem, élveztem az ízeket, jól éreztem magam.

Ja és este készítettem el a két adag kaját, vacsorára volt az egyik és vittem a mkahelyemre másnap a másik adagot ebédre.

2015. márc. 14. 17:45
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Rágó
2015. márc. 14. 18:25
 4/4 anonim válasza:

Diétás ételek

A diéta nem az éhezésről szól. Nem kell lemondani azokról az ételekről, amiket szeretsz, és nem kell magadra erőltetni olyan ételt, amit ki nem állhatsz.

A jó diéta titka: hogy éhezés nélkül, minden megerőltetés nélkül, könnyen adhasd le a kilókat.

Azért állítottam össze Neked ezt a könyvet, hogy ezek ne csak üres szavak legyenek, hanem Te is megtapasztald, hogy milyen egyszerűen és gyorsan lehet, ezekkel a diétás ételekkel fogyni. Mindeközben élvezed az evést.

A könyv 55 egyszerűen elkészíthető, diétás ételek receptjeit tartalmazza. Segítségedre lesz abban, hogy összeállítsd magadnak a saját diétás étrendedet. Sőt még számolgatni sem kell a kalóriákat, hiszen a receptek végén ez már meg van adva.

Egy kis ízelítő a könyvből:

Egy kis könnyed leves:

Paradicsomleves /4 főre/

Hozzávalók: 15 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, 2 ek. olaj, 2 dkg vöröshagyma/fokhagyma, só, Canderel édesítő

Elkészítés: A paradicsompürét kevés vízzel kikeverjük, majd felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel. Megsózzuk, beletesszük az egész hagymát/fokhagymát (ki mivel szereti). Megfőzzük, zsemleszínű vagy diétás rántással berántjuk és jól kiforraljuk. Igény szerint édesítjük.

Energia: 118 kcal, Szénhidrát: 13 g /egy adag/

Hús nélkül is lehet finom:

Tojás fasírt /4 főre/

Hozzávalók: 3 db kemény tojás, 3 dkg rizs, 1 db nyers tojás, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg zsemlemorzsa, 1 kk. paradicsom vagy ketchup, 1 kk. vágott petrezselyem, só, olaj a sütéshez

Elkészítés: A kemény tojásokat apró kockákra vágjuk, a hagymát lereszeljük és összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét, a főtt rizst,a ketchupot. Sózzuk meg. Verjük fel a tojást, mártsuk bele a fasírtot, majd forgassuk bele zsemlemorzsába. Forró olajban süssük pirosra.

Energia: 213 kcal, Szénhidrát: 11 g /egy adag/

A saláták kedvelőinek:

Uborkasaláta retekkel /4 főre/

Hozzávalók: 40 dkg uborka, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg retek, 2 ek. olaj, 1 cs. kapor, só, bors, citromlé, édesítőszer

Elkészítés: Az uborkát megmossuk, legyaluljuk és kissé megsózva legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután a megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát, a karikákra vágott retket, meg a felaprított kaprot belekeverjük. Megborsozzuk, a citromlével és az édesítőszerrel ízesítjük, az olajjal meglocsolva jól összekeverjük. Hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.

Energia: 85 kcal, Szénhidrát: 6 g /egy adag/

[link]

2015. márc. 15. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!