Lepcsákot szeretnék készíteni, mi a recepje és hogy csináljam hgy ne legyen olyan olajos?
De igen, lapcsánkára gondol, de ennek az ételnek annyi neve van, ahány tájegység, talán még annál is több. Ennyi erővel most a lapcsánkát is javíthatnánk macokra, vagy tócsnira, mert az is ugyanaz...
Attól tartok, hogy pontos receptet nem tudok adni neked, kérdező, mert én érzésre csinálom. Kb egy kilónyi krumplit lereszelek, megsózom, borsozom, belenyomok 3-4 gerezd fokhagymát és egy vöröshagymát is belereszelek (én robotgépben szoktam összepépesíteni a krumplival együtt, így a legegyszerűbb, de sima reszelő is megfelel), beleütök egy tojást, majd annyi lisztet kavarok hozzá, hogy lágy masszát kapjak, kb olyat, mint a nokedli tésztája. Kóstold meg és aszerint fűszerezd, én borsosan, fokhagymásan szeretem, de először ne nyomj bele ennyi fokhagymát, kóstold, hogy neked jó-e. Ez egy elég barátságos adag, nem épp egy-két személyre való. A tésztát sokáig őrizgetni nem lehet, mert a krumpli besötétedik és nem valami szép látvány másnap.
Igen, sajnos nagyon hajlamos arra, hogy megszívja magát olajjal. Én ezt úgy próbálom kivédeni, hogy csak nagyon kevés olajat hevítek fel a serpenyőben, 1-2 evőkanálnyit és oda rakom be a tésztát, szétlapítom és hagyom sülni, de néha kicsit félredöntöm a serpenyőt, hogy ne álljon az a kevés olaj sem folyamatosan a lapcsánka alatt, csak annyit kapjon mindig, hogy ne égjen oda. Majd megfordítom és ugyanígy sütöm a másik oldalt és a következőt, ha elsül az olaj, akkor pótolom. Ha megsült, akkor egyből szedem ki papírtörlőre, hogy azt az olajat is leszívja róla, ami rajta maradt.
Hát igen, mackókenyér, és ezer név még, de mind ugyanaz: tócsni. A linkre kattintva megtudod, hogyan készítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!