Van, akinek már sikerült a Rákóczi túrós?
Figyelt kérdés
Nekem még egyszer sem, elkeserítő: szalonnás tészta, hiába sütöm meg, 20 percig sült, már barnult, mikor rákentem a túrót. A tetején a tojásfehérje barnulásig száradt, de másnapra egy nedves lötty lett a tetején belőle. Az egész kb 80 percet volt sütőben, mindent recept szerint csináltam. Ez már a második féle recept volt. Van, akinek sikerül?2010. febr. 15. 14:15
1/7 anonim válasza:
Rakoczi turos-szallonas teszta hogy jön a kettö össze?
2/7 anonim válasza:
A lajos mari-féle igen. a 99 sorozatból.
Sajnos, most nincs nálam. Kinézetre nem olyan, mint a cukrászdai, de finom. Igaz, már másnap sem olyan, de abszolút ehető.
3/7 anonim válasza:
A tészta nem sült meg azért lett szalonnás az állaga. Vagy kevés benne a liszt, vagy elázik. Talán nagyon vizes túrót használsz? Ne a téglát vedd, hanem morzsás zacskóssal próbáld. A legutóbbi Nők Lapja Konyhában le van írva a hab:
nem találom most, de az a lényeg, hogy nagyon sok, legalább 20 dkg cukrot használ, 3-4 fehérjéhez, s abból sűrű cukorszirupot főz, és azt csurgatja a habhoz, melegen és úgy veri fel.
Andi konyháját ismered? [link]
4/7 anonim válasza:
Kicsit tovább süsd a tésztát! Ugye megkened lekvárral a túró alatt??? JAH, ÉS NAGYON FONTOS! A TOJÁSFEHÉRJÉHEZ CITROMLEVET, VAGY ECETET KELL ÖNTENI, ÉS AZT SEM BAJ, HA EGY KICSIT ÉRZIK RAJTA, ha egybe van a süti, úgysem fog érvényesülni ez a savanykás íz! Elsőre a citromlevet javaslom. Ez jól összetartja a habot, és elvileg nem eshet össze másnapra.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a "lajos mari" meg van, majd kikeresem és az ecetet is kipróbálom!
2010. febr. 15. 15:39
6/7 A kérdező kommentje:
ja, a túró fölött kentem meg, nem alatta.
2010. febr. 15. 15:39
7/7 anonim válasza:
Elsö vagyok,bocsi:komolyan azt hitttem hogy a teszta szalonnas.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!