Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortát szeretnék sütni 3000ft...

Bloibliis kérdése:

Tortát szeretnék sütni 3000ft ból 20-25 főre tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
sziasztok barátom anyukája megkért hogy süssek neki egy klaviatúrát tortát a bulijára ahol kb. 20 25 ember lesz ott.a keretem 3 ezer forint, szóval ha lenne valakinek olcsó, valami nem túl nehezen elkészíthető receptje azt nagyon megköszönném, ha lehet akkor tapasztalatokat is előre is köszi :)
2015. márc. 5. 16:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kizartnak tartom, hogy ennyi pénzből ennyi főre bárki tortát lenne képes sütni, pláne díszített forma tortát
2015. márc. 5. 16:24
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Süss 10 tojásból egy nagyobb tepsiben piskótát. Vágd ketté, és töltsd meg valamilyen krémmel. Pl. kakaós krém: főzz 2 csomag pudingot, keverd össze 25 dk cukorral kikevert vajjal és kakaóval.

A tetejére csokimázat vagy fondant tégy, és színes cukorkákkal diszítsd.

2015. márc. 5. 16:51
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Még egy sima piskóta se nagyon jön ki ennyi pénzből ennyi embernek, nem egy formatorta, amit ugye marcipánnal szoktak bevonni,ami önmagában drága.
2015. márc. 5. 16:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A barátod anyukája el van varázsolva.. ennyi pénzből tényleg nem lehet kihozni egy formatorát, de egy szimplát sem 25 főre.
2015. márc. 5. 17:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy ennyi pénzből normális tortát tudsz csinálni ennyi embernek.

[link]

Csinálsz egy piskótát, kettévágod, megtöltöd olcsó krémmel, a keret miatt leginkább házi főzött csokikrém jöhet számításba, meggyet is tehetsz bele, a billentyűknek veszel téglatest és kocka alakú csokikat. A csoki miatt nem biztos, hogy kijössz a pénzből, ha szilikonformát veszel és magad csinálod meg, akkor is pénzt kell kiadni érte.

[link]

Billentyűzet alakú formatorta. Ilyet nem tudsz csinálni, mert fondant vagy marcipán kell hozzá és ételfesték. 1 kg marcipán alsóhangon 1800-2000 ft, kizárt hogy megúszod ennyi pénzből.

Nem tudom, hogy a 3000 ft-ot te határoztad-e meg vagy a barátod édesanyja, de azt tanácsolom, hogy vagy hagyd a fenébe a tortakészítést vagy csapj még hozzá pár ezret, mert ezt NORMÁLIS minőségben nem lehet elkészíteni. Szép dolog, amit csinálni akarsz, de gagyi munkát inkább ne adj ki a kezedből, gondolj arra, hogy vendégek is lesznek ott.

2015. márc. 5. 17:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szép álom volt.
2015. márc. 5. 18:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 3000 Forintból nem tudsz 20-25 embernek tortát sütni...
2015. márc. 5. 18:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de a legolcsóbb megoldás egy sima piskóta, a közepébe valami olcsó puding, bevonatnak valami vajas krém. De hogy 20-25 főre kijön e, hát elég necces...
2015. márc. 5. 18:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

3000ft-tal a tervezesnek se kezd hozza. A legegyszerubb variációkat sem uszod meg 5-6000ft-nal olcsobban es valljuk be, egy torta nem art ha finom is.

Ezek olcsobb kategorias tortak, valassz innen, de minenkepp tobb penzt kell raszannod.

Repatorta, gyumolcstorta, almatorta, joghurttorta, gyors kakaotorta baracklekvarral.

2015. márc. 5. 21:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ilyesmire gondoltál mondjuk egyszerűsítve, az egér nélkül? Mondjuk szerintem az nem vészes kezdőknek sem.

Ha mindent magad csinálsz, szerintem kijöhet ennyiből:

- fondant a bevonáshoz, nem kell színezni sem

- a mintát én kakaóval festeném rá (mondjuk kakaó, cukor pici olaj,vagy víz, ki kell kísérletezni melyik jobb...)

- a piskótához klasszikus (felvert tojásfehérjés, sok tojásos recept) receptet nézz, mert annak van tartása és nem morzsálódik.

- krémhez fontos, hogy ne folyjon szét a többi réteg súlya alatt, tehát ebből is valami masszív, pl. vajas (margarinos) krém kell.

Én valahogy így csinálnám.

2015. márc. 6. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!