Tortát szeretnék sütni 3000ft ból 20-25 főre tudnátok segíteni?
Süss 10 tojásból egy nagyobb tepsiben piskótát. Vágd ketté, és töltsd meg valamilyen krémmel. Pl. kakaós krém: főzz 2 csomag pudingot, keverd össze 25 dk cukorral kikevert vajjal és kakaóval.
A tetejére csokimázat vagy fondant tégy, és színes cukorkákkal diszítsd.
Nem hiszem, hogy ennyi pénzből normális tortát tudsz csinálni ennyi embernek.
Csinálsz egy piskótát, kettévágod, megtöltöd olcsó krémmel, a keret miatt leginkább házi főzött csokikrém jöhet számításba, meggyet is tehetsz bele, a billentyűknek veszel téglatest és kocka alakú csokikat. A csoki miatt nem biztos, hogy kijössz a pénzből, ha szilikonformát veszel és magad csinálod meg, akkor is pénzt kell kiadni érte.
Billentyűzet alakú formatorta. Ilyet nem tudsz csinálni, mert fondant vagy marcipán kell hozzá és ételfesték. 1 kg marcipán alsóhangon 1800-2000 ft, kizárt hogy megúszod ennyi pénzből.
Nem tudom, hogy a 3000 ft-ot te határoztad-e meg vagy a barátod édesanyja, de azt tanácsolom, hogy vagy hagyd a fenébe a tortakészítést vagy csapj még hozzá pár ezret, mert ezt NORMÁLIS minőségben nem lehet elkészíteni. Szép dolog, amit csinálni akarsz, de gagyi munkát inkább ne adj ki a kezedből, gondolj arra, hogy vendégek is lesznek ott.
3000ft-tal a tervezesnek se kezd hozza. A legegyszerubb variációkat sem uszod meg 5-6000ft-nal olcsobban es valljuk be, egy torta nem art ha finom is.
Ezek olcsobb kategorias tortak, valassz innen, de minenkepp tobb penzt kell raszannod.
Repatorta, gyumolcstorta, almatorta, joghurttorta, gyors kakaotorta baracklekvarral.
Ilyesmire gondoltál mondjuk egyszerűsítve, az egér nélkül? Mondjuk szerintem az nem vészes kezdőknek sem.
Ha mindent magad csinálsz, szerintem kijöhet ennyiből:
- fondant a bevonáshoz, nem kell színezni sem
- a mintát én kakaóval festeném rá (mondjuk kakaó, cukor pici olaj,vagy víz, ki kell kísérletezni melyik jobb...)
- a piskótához klasszikus (felvert tojásfehérjés, sok tojásos recept) receptet nézz, mert annak van tartása és nem morzsálódik.
- krémhez fontos, hogy ne folyjon szét a többi réteg súlya alatt, tehát ebből is valami masszív, pl. vajas (margarinos) krém kell.
Én valahogy így csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!