Egy másfél óráig főzött tojást meg lehet enni?
Figyelt kérdés
Ugyanis elfelejtkeztem róla, hogy feltettem főni...2015. febr. 24. 21:15
1/8 anonim válasza:
Ha nem egett oda az edennyel egyutt, szerintem igen. Csak minden kifott belole ami a 10 percesben meg benne van.
2/8 anonim válasza:
Meg, semmi baja. A tojást nem azért főzik rövid ideig, mert különben tönkremennének a tápanyagai, hanem azért, mert olyan rövid idő alatt is kellően megalvadnak (denaturálódnak) a fehérjéi és nem folyik szét.
3/8 anonim válasza:
Ha nem égett oda... :-)
Én fél óráig szoktam főzni, nekem az az ideális.
Előfordult, hogy én is ottfelejtettem, de teljesen elfőtt a víz, és az alja megégett, nem volt finom úgy.
4/8 anonim válasza:
Pontosan olyan lesz, mint bármelyik más keménytojás. Főzheted egy teljes hétig is egyfolytában, ha jólesik.
5/8 anonim válasza:
Persze, húsvétkor én 1 órát szoktam főzni a tojást a sonkalében, hogy jó sonkaízű legyen, ha volt még rajta víz, akkor semmi baja a tojásnak.
6/8 anonim válasza:
Persze, ha nem égett oda (tehát a víz nem forrt el teljesen), akkor egyszerűen csak jó kemény tojás lett. Húsvétkor például alapból tovább főzi az ember, mert úgy áll el jól.
De amúgy, ha megpucolod, látod milyen. Ha teljesen normális az állaga, akkor nincs semmi baja.
7/8 anonim válasza:
A sóletben főtt tojás is 2,5-3 órát fő.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tényleg ugyanolyan volt, mint máskor.
2015. febr. 25. 22:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!