Ajánlanátok valami jó sült köretet?
ezt nagyon ajánlom:
egy mély jénaiba vagy tepsibe tegyél sós-delikátos vízben főtt zöldségeket. olyat, amit szeretsz. én fagyasztott mexikói vagy franciasaláta-alapból szoktam, de ha van otthon pl. zöldbab, brokkoli, karfiol, akkor azt főzd meg.
szóval rakd bele egy mélyebb jénaiba (rétegezve is teheted, akkor mutatósabb) és öntsd le sajtmártással.
SAJTMÁRTÁS: készíts besamelt (liszt-vaj fehéredésig főzve) majd öntsd fel tejjel, tegyél bele reszelt sajtot, pici sót, szerecsendiót (ez utóbbit el is hagyhatod ha épp nincs otthon) és főzd míg kissé sűrűbb lesz.
ezt a mártást öntsd rá a főtt zöldségekre, szórj a tetejére reszelt sajtot és süsd meg.
kiváló főtt-sült húsok mellé. én gyakran készítem mert imádjuk.
spárga, imádom holland szósszal. de most még nincs spárga szezon majd májusban.
Zöldspárgát csak meg kell mosni, a fehér spárgát meg kell pucolni mint a répát, a rügye a legfinomabb azzal vigyázni. Megfözni sósvízben és hollandszósszal leönteni.
Hollandszószt porként szoktam venni nem tudom hogy csinálják, de az interneten tuti fent van. Egyébként a holland szósz brokkolihoz is nagyon fini.
A mi kedvencünk:
Hajába krumplit meg kell főzni, de nem teljesen puhára.
Ha kész, egy tűzálló tál, vagy tepsi, attól függ, h mennyit csinálsz, kicsi olaj, és bele kell reszelni a krumplit.
Én szoktam hagymakarikákat is tenni, de lehet kolbászt, bármit, és a rétegeket megszórom vegetával.
A tetejére kikeversz 1 tejfölt krémsajttal, és megpöttyözöd a krumpli tetejét, forró sütőben addig kell sütni, h jól átforrósodjon.
Nem írtam, a legnagyobb lyukú reszelőn kell lereszelni, és ha kitálalod, nem fogják tudni, h tészta, vagy mi ami előttük van:)
Ha vendégek jönnek, szinte mindig van ilyen köret nálunk.
szia!dinsztelt hagyma,gyalult lilakáposzta, őrölt kömény,
1-2 vékonyra szeletelt alma.pici cukor, pici ecet.nagyon finom köret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!