Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok valami jó sült...

Ajánlanátok valami jó sült köretet?

Figyelt kérdés
Valami fini zöldségköret tippeket várok!
2010. febr. 12. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

ezt nagyon ajánlom:


egy mély jénaiba vagy tepsibe tegyél sós-delikátos vízben főtt zöldségeket. olyat, amit szeretsz. én fagyasztott mexikói vagy franciasaláta-alapból szoktam, de ha van otthon pl. zöldbab, brokkoli, karfiol, akkor azt főzd meg.

szóval rakd bele egy mélyebb jénaiba (rétegezve is teheted, akkor mutatósabb) és öntsd le sajtmártással.

SAJTMÁRTÁS: készíts besamelt (liszt-vaj fehéredésig főzve) majd öntsd fel tejjel, tegyél bele reszelt sajtot, pici sót, szerecsendiót (ez utóbbit el is hagyhatod ha épp nincs otthon) és főzd míg kissé sűrűbb lesz.

ezt a mártást öntsd rá a főtt zöldségekre, szórj a tetejére reszelt sajtot és süsd meg.

kiváló főtt-sült húsok mellé. én gyakran készítem mert imádjuk.

2010. febr. 12. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

spárga, imádom holland szósszal. de most még nincs spárga szezon majd májusban.

Zöldspárgát csak meg kell mosni, a fehér spárgát meg kell pucolni mint a répát, a rügye a legfinomabb azzal vigyázni. Megfözni sósvízben és hollandszósszal leönteni.

Hollandszószt porként szoktam venni nem tudom hogy csinálják, de az interneten tuti fent van. Egyébként a holland szósz brokkolihoz is nagyon fini.

2010. febr. 12. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
olajozott tepsibe karikázz hámozott, nyers krumplit, rá néhány gerezd zúzott fokhagymát (csak olyan jamie oliver-esen: rácsapsz, kilapul és már mehet is a tepsibe), sót és néhány szál rozmaringot. Önts rá főzőtejszínt és alufóliával fedve süsd meg. Közben egyszer át is forgathatod. Amikor a krumpli már puhul, vedd le a fóliát és szórj rá ízlés szerint reszelt sajtot, így süsd készre, pirosra. Sültek mellé nagyon finom!
2010. febr. 12. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

A mi kedvencünk:

Hajába krumplit meg kell főzni, de nem teljesen puhára.

Ha kész, egy tűzálló tál, vagy tepsi, attól függ, h mennyit csinálsz, kicsi olaj, és bele kell reszelni a krumplit.

Én szoktam hagymakarikákat is tenni, de lehet kolbászt, bármit, és a rétegeket megszórom vegetával.

A tetejére kikeversz 1 tejfölt krémsajttal, és megpöttyözöd a krumpli tetejét, forró sütőben addig kell sütni, h jól átforrósodjon.

2010. febr. 14. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem írtam, a legnagyobb lyukú reszelőn kell lereszelni, és ha kitálalod, nem fogják tudni, h tészta, vagy mi ami előttük van:)

Ha vendégek jönnek, szinte mindig van ilyen köret nálunk.

2010. febr. 14. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

zsályás sütőtökpüré

[link]

2010. febr. 25. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

szia!dinsztelt hagyma,gyalult lilakáposzta, őrölt kömény,

1-2 vékonyra szeletelt alma.pici cukor, pici ecet.nagyon finom köret.

2010. febr. 26. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!