Baconbe tekert csirkemájat akarok készíteni piritott krumplival. Segítene valaki?
Nem szoktam sütni,főzni. A netem annyi féle recept van és kezdőként nem tudom melket kéne követnem hogy ne rontsam el.
Kérdéseim:
-Meg kell elötte sütni a májat? És utánna tekerem be baconbe sütőben meg még sütöm kicsit.
Vagy tekerjem be a baconbe és majd azzal együtt süssem?
-Sütőben vagy serpenyőben süssem?
-mivel füszerezzem?
-A krumplit elötte megfőzzem?
ha igen,héjában vagy nélküle?
vagy jó úgyis h megpucolom és összevágom a krumplit és ugy nyersen a sütöben megsütöm?
-Lehet egyszerre sütni a krumplit meg a májat a sütőben?
vagy vmelyiket késöbb rakjam be mellé?
Én a rozmais variációt szoktam készteni.
Önts egy tálba kb 1/2 l tejet, majd sózd meg, és tegl bele rozmaringot. Ebbe a fűszeres tejbe egy-két órára áztasd be a májat. Persze egy éjszakára jobb lett volna, de ha nincs időd ezalatt az idő alatt is megszívja magát.
Áztatás után tekerd bele a bacon-be, majd egy serpenyőbe rakd őket egymás mellé közepesen forró olajba. Amikor a bacon megpirult, fordítsd meg és süsd készre.
A krumplit én nem csak pirítanám, mert a máj mellett nagyon száraz lesz.
Főzd meg hasábokra vágva, mad úgy süsd serpenyőbe nagyon forró olajba. Így valamennyire "szaftos" marad.
A fokhagyma jó kiegészítő lehet, a kisült krumplit apróra vágott fokhagymával szórd meg miután kiszedted. Azt nem kell sütni.
Na akkor, hogy összezavarjalak, én telejsen máshogy készítem a baconos májat:)
A májat nyersen mindenfajta fűszerezés nélkül betekered bacoba. Tepsibe teszed, nem kell alá semmit sem önteni. ALufolia alatt sütöd, mikor már puha (könnyen belemegy a kés) leveszed a fóliát és pirosra sütöd.
A krumpli jó lesz úgy ahogy írod. Viszont szerintem tegyél alá egy kis zsiradékot (olaj, zsír is jó) és fűszerezd. Azt is fólia alatt kezdeném sütni és ha puha megpirítanám.
Nyugodtan sütheted egyszerre a kettőt.
Amúgy teljesen biztos vagyok benne, hogy az első által írt máj recept is nagyon finom. Szóval nem hiszem, hogy az enyém jobb vagy rosszabb, csak más.
Jó étvágyat
Előző vagyok, viszont szerintem annyira nem illik ehhez az ételhez a krumpli...
Ami jobban passzolna hozzá valamilyen majonézes saláta. Majonézes kukorica, majonézes krumpli vagy akár franciasaláta
Én úgy szoktam, mint a második. Fűszerezés nélkül betekerem, tepsibe berakom, kevés olajat teszek alá, és sütőben fóliával, közepes lángon kb negyed óra, utána (ha átmegy rajta könnyen a kés) fólia nélkül, teljes lángon pirosra sütöm.
Annyi pici vizet is öntöttem hozzá a vége felé, hogy kicsi szaftja maradjon, és ezt ráöntöttem a rizsre, de krumplira is rá lehet locsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!