Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi mást lehet csinálni a...

Mi mást lehet csinálni a túrógombócnak kikevert túrójából? Magyarázat lent

Figyelt kérdés

Angliában élek. Itt nem igazán van jó túró. Férjemet megbíztam, vegyen a lengyel boltban, mert ők még esetleg tudnak jó túrót csinálni. Vett is, de én már első ránézésre tudtam, hogy nem lesz jó. Egy bödönbe hozta és kábé olyan volt az állaga, mint a krémtúrónak. Na, gondoltam, ha bejön, legalább nem kell áttörni a túrót. Kikevertem, ahogy a szakácskönyv írta. Mellesleg a búzadara se a legjobb itt, de tejbedarához-tejbegríz-jó volt. Tegnap kevertem ki, ma előveszem és ugyanolyan folyós az állaga. Tettem bele még ugyanannyi darát...hát úgy már elbohóckodtam pár golyót, de szétfő az egész. Csak a felét, vagy még kevesebbet tettem vízbe főzni, másik felét betettem vissza a hűtőbe, de ha nem tud senki valami tippet, mit csinálhatnék belőle, kilövöm a kukába, mert én nem bohóckodok vele, csak beidegelem rajta magam. Már több sütivel csődöt mondtam, mert hiába követtem a magyar recepteket, "hulladék" lett minden:(

Ha belecsurgatom egy kis magasfalú tepsibe, szerintetek kisül?:D más nem jut az eszembe:D

2015. febr. 9. 12:13
 1/9 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Tegyél hozzá egy kis lisztet, és süsd meg.
2015. febr. 9. 12:18
 2/9 A kérdező kommentje:
És szerinted mennyi lisztet tegyek 50dkg "túróhoz", 4 tojáshoz és kábé 4dl búzadarához...illetve ezek kábé feléhez, vagyis kicsit több, mint feléhez..Mert most már félek, hogy túl sok lesz benne a szilárd. Most lettek kész a "gombócok" és elég jól megszívták magukat.
2015. febr. 9. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:

A magyar túróból készült túrógombóc is hajlamos szétesni.

Csinálj az angol/lengyel túróból bármilyen olyan ételt, amiben a túró _be_ _van_ _csomagolva_ vagy bele van keverve valamilyen tésztába:

túrós csuszát, túrós palacsintát, túrós rétest, túrós pogácsát!

2015. febr. 9. 12:27
 4/9 Andizsuzsi ***** válasza:
Hát ha 4 dl búzadara már benne van, akkor nem kell több :) Nézd meg az alj nélküli túrós recepteket a neten, gyakorlatilag ugyan az.
2015. febr. 9. 12:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Ok, kösz a tippet, megnézem:D
2015. febr. 9. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Vagy tegýel bele egy csomag sütöport, keverd el alaposan és olajban kanalanként süsd meg túrófánknak.
2015. febr. 9. 13:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Még egy tipp a jövöre nézve: ha megvetted az ottani túrót, egy edényben melegítsd fel majdnem forrásig és utána ruhába téve csöpögtesd le belöle a savót - több óráig tart.

Utána ami a ruhában marad, az már normális túró lesz.

2015. febr. 9. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Csinálj belőle vargabélest vagy stríriai metéltet
2015. febr. 9. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod még a "túrógombóc főzés nélkül":

megfőzöd a tejbegrízt, puhára, de sűrűre!!! (Só-cukor-vaníliás-cukor belefő!)

Amikor egy kicsit hűlt, belekavarod a túrót és 2 evőkanállal szaggatva már forgathatod is bele a pirított zsemlemorzsába!

A sűrűre, keményre főzött tejbegríz pont jó lesz neki!

Én a magyar félszáraz, száraz túróhoz 1-2 kanál tejfölt vagyok kénytelen kavarni, hogy az állaga a fenti módszerrel jó legyen. Ezt neked ezek szerint nem kell megtenned!

2015. febr. 9. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!