Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ecetes, lilahagymás burgonyasa...

Ecetes, lilahagymás burgonyasalátát hogy kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
2015. febr. 4. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:

a saláta alaplé : só-cukor-ecet

-aztán izlés szerint még majonéz,tejföl,vagy más

2015. febr. 4. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Megfőzöd és karikára vágod a burgonyát. Még melegen ráteszed a salátalét és a karikára vágott lilahagymát, és óvatosan összekevered, hogy ne törd össze a krumplit.

Nem kell rá sem majonéz, sem tejföl, csak akkor, ha szereted vele.

2015. febr. 4. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Ahogy én szoktam: a hagymát beáztatom ecetes vízbe, majd összekeverem a főtt burgival, és teszek rá "tartárt". Nálam a "tartár": tejföl, mustár, majonéz, só, bors, esetleg pici cukor pár csepp citromlé. Mi így szeretjük.
2015. febr. 4. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Célszerü elöször a lilahagymából (sóval, pici cukorral, ecettel) salátát készíteni, valamivel ecetesebbre, mint ahogy jónak érzed.

Közben krumplit héjában megfözni, még melgen megpucolni, felkarikázni és ráönteni a hagymasalátát, utána lefedve érlelni. Csak rázogatni szabad óvatosan, ha kevergeted, akkor általában széttörik.

De figyelj, hogy ne szétfövös krumplit használj.

2015. febr. 4. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam már a héjában megfözni a burgonyát és úgy nagyon rossz íze lett, most megpróbálom anélkül.
2015. febr. 4. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Pedig csak héjában főtt krumpliból finom. nem értem neked miért nem ízlik azzal.

én megfőzöm a krumplit sós vízben, majd hidegvízben lehűtöm kissé, hogy meg tudjam pucolni.

Cukros-ecetes-sós levet készítek, amibe a megpucolt krumplit félkarikára, vagy kockára vágva belehelyezem.

lilahagymát (de volt, hogy sima vöröshagymát ) félkarikára vágok, és hozzáadom a krumplisalátához.

ha jó krumplit választunk, bátran össze lehet keverni, nem fog lekopni, kásásan szétesni.

Én egy éjszakát benne hagyom, hogy kellemesen összeérjenek az ízek.

ha majonézes krumplit akarok, akkor is így kezdem, és akkor kétféle salátám is van. Egy részét szűrőlapáttal kiszedem, és majonézes-tejfölös.-mustáros- borsos mártással keverem össze. néha keménytojást is keverek a majonézeshez.

De én a magam részéről, pucolt, sóban-vízben főzött krumpliból még nem készítettem.

Maradok is az eddig beváltnál, sőt másoknak is ajánlom, de látom, a többség is héjas krumplival kezdni.

2015. febr. 4. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Kiflikrumplit vegyél, nem esik szét és gusztusosra szeletelhető.
2015. febr. 4. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Szio! annyira imadjuk a krumpilsalatat, h nem birom ki, h ne szoljak hozza :) szoval en csinalom igy is ugy, azaz a megpucolt felkockazott krumlibol legainkabb, mert ez van meg leggyorsabban, en meg szeretek minden a konyhaban gyorsan lerendezni :) en neha meg aproravagott kaprot, vagy petrezselymet is teszek ra, ipari mennyiseget :), izlesek es pofonok, ha majonezt tennek ra akkor az mar a majonezes krumli, nem krumplisatala. az ecetet nem sajnalom, de salatara valot hasznalok, 6%-ost es en meg kis olivaolajat is szoktam rarakni, ja hagyma is ipari mennyisegben megy ra, tenyleg kell neki hogy osszeerjenek az izek, mehet a huvosre siman kisidore, siman magaban is imadjuk, egy baj van vele, nem birjuk abbahagyni! :)
2015. febr. 4. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

60 éves nagyi

Sok féle képpen csináltam már, de így lett a legfinomabb !

Közepes méretű nem szétfőlő krumplit főzök hajában, sok sóval. Közben elkészítem a salátalevet és beleszeletelem a lilahagymát. Ha a krumpli kihül akkor belekarikázom. Legalább 1 napig érlelem. Így is fogyasztható, de mi tartármártásba forgatjuk lecsepegtetés után.

2015. febr. 4. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!