Van itt olyan aki otthon készített tortákat árul? Megéri?
Figyelt kérdés
Elkezdett nagyon érdekelni a torták készítése. Sosem tanultam ilyet, tehát nem vagyok cukrász, de azt mondják, hogy kreatív vagyok és jó a kézügyességem. Viszont vidéken élek és jelenleg nincs munkám. Arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e otthon készített tortákat rendelésre készíteni. Főleg az időráfordítás miatt is érdekel, főleg így, hogy nem vagyok profi. Mennyiért érdemes eladni, hogy haszon is legyen rajta és ne jöjjek ki mínuszba az alapanyagköltség és a kellékek beszerzése miatt? A dolog még csak érdeklődés szintjén van, hogy tudjam érdemes-e jobban beleásni magam a témába vagy ne. :)2015. febr. 2. 17:59
1/7 anonim válasza:
Inkább azt kell megnézni még előtte, hogy van-e arra alkalmas helyiséged, külön tárolók, hűtők az élemiszereknek, mert engedélyezéskor kivonul az nébih, ANTSZ és mindent megvizsgál, nem teheted a tortát ugyanabba a hűtőbe, ahol más élelmiszerek vannak, meg mindenféle egyéb követelmények vannak a konyhával kapcsolatban.
2/7 anonim válasza:
Hát legálisan biztosan nem éri meg. Otthon nem készíthetsz tortákat. Pontosabban abban a konyhában amit te otthon használsz. Ha van egy külön helyiséged kialakítva a megfelelő felszereléssel és engedéllyel, akkor igen, ahogy az első is írta.
Ha nagyon falun laksz ahol Marika néni nem fog feljelenteni, akkor megpróbálhatod. De olyan kis helyek pedig szerintem nem fogy olyan sok torta, és nem is tudod eladni annyiért amennyiért megérné. Tehát csak úgy volna érdemes, ha hirdetnéd is magad meg minden, de az már rizikós.
Szóval szerintem találj ki valami mást. :)
4/7 anonim válasza:
Gondoltam rátok Zoli, és tudtam, hogy, ha idejössz és elolvasod a kérdést, segíteni is fogsz :)
-tki-
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Egyenlőre még csak ötletelek, hogy mibe lenne érdemes belefogni amit majd később esetleg munka mellett is megéri csinálni. És persze fő szempont, hogy szeressem is az adott dolgot, ezért gondoltam a tortákra :)
2015. febr. 3. 11:35
6/7 A kérdező kommentje:
3/5 zolidobos: nekem küldtél privátot? nem kaptam üzenetet.
2015. febr. 3. 11:37
7/7 zolidobos válasza:
Már tisztázódott, a 2. válaszolónak küldtem, de most korrigálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!