Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok nekem szájbarágósan...

Leírnátok nekem szájbarágósan az erdélyi raffaello receptjét?

Figyelt kérdés
Mármint hogy a tésztát hogy kell elkészíteni,meg a krémet meg stb stb...Sajnos még kezdő vagyok és a honlapokon ahol találtam a receptet nekem nem igazán érthető..Leírná valaki lépésről lépésre?köszönöm
2010. febr. 9. 16:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

fehér tészta:

5 tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg kókuszreszelék

2 kanál liszt

1 csomag sütőpor

kis citromlé

barna tészta:

5 tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg darált dió vagy mogyoró

3 kanál kakaópor (nem cukrozott)

2 kanál liszt

1 csomag sütőpor

krém:

10 tojássárgája

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor (amit főzni kell)

3 dl tej

25 dkg sütőmargarin

+csokireszelék

Elkészítés:

A fehér tésztát elkészítjük: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.

Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.

A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük.Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csokireszeléket szórunk.

Kockára vágva tálaljuk!

2010. febr. 9. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverem, a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverem, és óvatosan a felvert tojásfehérjéhez kavarom. Kikent, lisztezett tepsiben 175 fokon kisütöm (tűpróbáig). A barna tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverem, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a diót összekeverem, majd óvatosan a felvert tojáshoz kavarom. Szintén kikent és lisztezett tepsiben 175 fokon kisütöm.

A krémhez a 10 tojás sárgáját a 10 dkg porcukorral jól kidolgozom. A vaníliás cukorral elkevert pudingport a tejben sűrű péppé főzőm, majd félreteszem hűlni. A maradék porcukorral kikeverem a margarint, és a kihűlt krémhez adom.

Összeállítás: alulra jön a barna tészta, rákenem a a krém felét, ráhelyezem a fehér tésztát, majd elkenem rajta a krém másik felét. A tetejére csokireszeléket vagy kókuszreszeléket lehet szórni.

2010. febr. 9. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!