Estére a legjobb barátaink jönnek vacsorára. Mit főzzek?
Nem vagyok egy konyhatündér (jól kezdődik, mi? :D ), de ha ragaszkodsz a leveshez, akkor mondjuk sertés húsos csontból egy leves, azzal biztos nem laknak még jól. Anyum szokott bele tenni egy kis marhahúst, mert én azt jobban szeretem, és valahogy fel is dobja az ízét. :) Viszont ugye az ilyen leveseknek kell idő, míg megfő, de ha estére jönnek akkor bőven van időd.
Múlt héten készítettem egy finom sütit, csak a nevét nem tudom, de hozom a papíromat és begépelem, ha gondolod. Isteni finom volt, sütés nélküli. Dr oetker házi krémes krémpor kell bele, túró, tetején hab. Nálunk mindenki imádta, és magam is meglepődtem,de ÉN egy óra alatt kész lettem vele :)
Én vagyok az első. Megtaláltam a receptet a neten, de én nem teljesen így csináltam. Belinkelem, aztán oda írom alá mit csináltam másképp. Nem muszáj, mert ott azt írják nagyon finom. :)
Ahogy én csináltam, így néz ki:
1.lépés:
25 dkg édes keksz (CBA-ban vettem, csokis, 2 csomaggal használtam fel és ledaráltam, de úgyis tökéletes ahogy az eredetiben van)
10 dkg porcukor
15 dkg margarin (rama-t tettem bele)
1 cs. vaníliás cukor.
-Ezt mind összekevered kézzel, pici tejet önthetsz rá, hogy könnyebb legyen gyúrni, bár víz is megteszi gondolom én)
Ezt az alapot egy tepsibe nyomkodod, amibe előzőleg sütőpapírt tettél.
2.lépés
50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 2 dl hulala (habbá verve)
Vegyél egy 500 ml-s hulalát, az az egész sütibe elég lesz. Ezt felvered kemény habbá, 2 csomag habfixálót bele téve.
A túrós réteg jön: a túrót villával összenyomkodod, bele a 15 dkg porcukor, + én tettem bele kevés aszalt áfonyát, épp volt itthon. Végül a kb 2 dl-nyi hulalát beleforgatod (amit már felvertél ugye).
A masszát rásimítod a kekszes alapra.
3.lépés
Elkészíted a dr oetker házi krémes port, 8 dl tejjel.
Habverővel kell a port és a tejet összeverni :D Ezt rásimítod a túrós részre
4.lépés
A még meglévő 3 dl-nyi hulala habodat rákened a tetejére. Majd reszelhetsz rá csokit. Én mondjuk olvasztottam, de ahogy ti szeretitek.
Hu,remélem érthető :D
Mondjuk a pörkölt elég puritán megoldás vendégségbe, de ha már erre jutott a választás, akkor feldobnám pl. erdei gombákkal. A pörkölt mellé a savanyúságon kívül ne felejts el valami friss könnyű zöldsalátát is tálalni köretnek.
Egy könnyedebb levest készítenék elé, pl. almás hagymalevest, az alma egyébként is jól passzol a gombához, sertéshez is később. A desszertnek pedig szintén almát sütnék, félbevágva, csokoládés krémmel töltve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!