Fontoss! Ehhez hasonló torta recepteket hol találok, ismertek-e? Mascarpone nélkül de kávéval és tejszínhabbal.
[link] nagyon tetszik ez a torta,tök jól néz ki.Én a mascarponet nem szeretem, ezért ugyanilyen torta receptet keresek,amiben nincs mascarpone,viszont kell kávé,tejszínhab és babapiskóta bele és elkészíthető így.
Ismertek ilyeneket? 17L
Megcsinálhatnád pudingos vajas krémmel is, esetleg tejszínhabbal koronázva.
20 deka vaj, 20 deka porcukor alaposan kikeverve. egy csomag van. puding 3 deci tejben megfőzve, kihűtve, majd a vajkrémmel összedolgozva.egy kis tejszínnel még lehet krémesíteni, de a díszítéshez is használhatsz fixált tejszínhabot, mondjuk körbe habrózsáknak.
A babapiskótákat pedig csak éppen bele kell mártani lefőzött kávéba.
Szóval lehet variálni, bár köze nem lesz a tiramisu tortához :)
Én mascarpone helyett sűrűre főzött krémet ajánlanék. Tej, liszt, tojássárga, vanília, cukor. A férjem, és a kisfiam imádja.:)
Én szoktam olyat, hogy babapiskótát rumaromás-kávéba mártok (egy pillanatra). Lerakok egy sort csatos tortaformába, rá krém, gyümölcs (banán, mandarin, kivi, bármi) aztán megint babapiskóta, krém, babapiskóta, amíg el nem fogy. Azután csinálok jó sűrű csokimázat ( víz, cukor, kakaópor felfőzve, amíg a cukor elnem olvad, vigyázni kell, hogy meg ne égjen. Az utolsó sor babapiskótát ezzel a mázzal leöntöm, beteszem a hűtőbe, hogy megcsilárduljon. (Gyönyörű lesz a teteje, nem úgy mint az olvasztott csokitól.) Aztán felverem a tejszínt, amibe teszek egy habfixálót. Kiszedem a csatos tortaformából a tortát, és szépen kidíszíteem a torta oldalát, és tetejét. Nálunk egyik kedvenc saját recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!