Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagnét hogy kell csinálni?

Lasagnét hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
oké, találtam recepteket, de egx dolog nem világos. Sosem csináltal ilyet, nem is láttam még hogy csinálják, ezért kérdem. Vettem száraz lasagne lapokat. Ezeket elő kell főzni sós vízben, vagy így nyersen, szárazon kell a sütőbe rakni?
2015. jan. 28. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Szárazon kell :)
2015. jan. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyik sem.

Nem kell előfőzni, bár van, aki kicsit előfőzi, de fölösleges. Ha előfőzöd, akkor a mártásból, raguból, amit ráteszel, kevesebb vizet fog felvenni, és esetleg nem lesz vágható a végén. Ami nem nagy probléma, de előfőzve érdemes egy kicsit sűrűbb szószt rátenni.

De ahogy mondtam, fölösleges az előfőzéssel tökölni.


De nem is szárazon kell betenni. Nyersen, de nem szárazon.

Pont az a lényege, hogy minden tésztalapot minden oldalról nedves közeg vegye körül.

Tehát a rétegezést kezdeni is egy kevés mártással kell, és befejezni is azzal kell. Aztán sajt. A tészta ne látszódjon ki sehol, sehol ne legyen szárazon, és lehetőleg ne is érjen egymáshoz.

2015. jan. 28. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
nem kell előfőzni, de arra figyelj, hogy a hús minden részét fedje, akkor puhul meg sütés közben.
2015. jan. 28. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a tésztát meg kell főzni. A többi gondolom ott van a receptben.
2015. jan. 28. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

"Ne írj direkt rossz választ!!

Egyébként a tésztát meg kell főzni. "


XD!


Értékelem, hogy védeni akarod a kérdezőt, ebben a részében igazad van, csak a saját hülyeségedbe szaladtál bele.


Vagy ennyire profi troll vagy, hogy így akarod elbizonytalanítani a kérdezőt... :)


Akkor hogy véglegesen tisztába tegyük a dolgot, hangsúlyozom:

"SZÁRAZON" kell, nem kell se megfőzni, se előfőzni.


(De ahogy mondtam, a szárazon kifejezés nem pontos, mert nedves közegben kell hogy legyen, tehát inkább úgy mondanám, hogy nyersen kell a tésztát az aktuális mártással, raguval, stb rétegezni.)

2015. jan. 28. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem kell főzni, de MINDEGYIK általam olvasott recipében benne van.


A tészta megpuhul magától a sok szószban - igaz, mi jártunk már úgy, hogy ropogós maradt. De nem estünk kétségbe, összevágtuk kisebbekre, és gázon megfőztük :D

2015. jan. 28. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én próbáltam már így is, úgy is. Nekünk az előfőzött verzió maradt.

Szerintem ízlés kérdése. Aki a tésztát eleve ropogósabban szereti, az tegye nyersen bele. Mi a jól megfőzve szeretjük.

2015. jan. 28. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem kell előfőzni, NEM marad ropogós (max fogatlan dédanyám szerint)
2015. jan. 28. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!