Lasagnét hogy kell csinálni?
Egyik sem.
Nem kell előfőzni, bár van, aki kicsit előfőzi, de fölösleges. Ha előfőzöd, akkor a mártásból, raguból, amit ráteszel, kevesebb vizet fog felvenni, és esetleg nem lesz vágható a végén. Ami nem nagy probléma, de előfőzve érdemes egy kicsit sűrűbb szószt rátenni.
De ahogy mondtam, fölösleges az előfőzéssel tökölni.
De nem is szárazon kell betenni. Nyersen, de nem szárazon.
Pont az a lényege, hogy minden tésztalapot minden oldalról nedves közeg vegye körül.
Tehát a rétegezést kezdeni is egy kevés mártással kell, és befejezni is azzal kell. Aztán sajt. A tészta ne látszódjon ki sehol, sehol ne legyen szárazon, és lehetőleg ne is érjen egymáshoz.
"Ne írj direkt rossz választ!!
Egyébként a tésztát meg kell főzni. "
XD!
Értékelem, hogy védeni akarod a kérdezőt, ebben a részében igazad van, csak a saját hülyeségedbe szaladtál bele.
Vagy ennyire profi troll vagy, hogy így akarod elbizonytalanítani a kérdezőt... :)
Akkor hogy véglegesen tisztába tegyük a dolgot, hangsúlyozom:
"SZÁRAZON" kell, nem kell se megfőzni, se előfőzni.
(De ahogy mondtam, a szárazon kifejezés nem pontos, mert nedves közegben kell hogy legyen, tehát inkább úgy mondanám, hogy nyersen kell a tésztát az aktuális mártással, raguval, stb rétegezni.)
Nem kell főzni, de MINDEGYIK általam olvasott recipében benne van.
A tészta megpuhul magától a sok szószban - igaz, mi jártunk már úgy, hogy ropogós maradt. De nem estünk kétségbe, összevágtuk kisebbekre, és gázon megfőztük :D
Én próbáltam már így is, úgy is. Nekünk az előfőzött verzió maradt.
Szerintem ízlés kérdése. Aki a tésztát eleve ropogósabban szereti, az tegye nyersen bele. Mi a jól megfőzve szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!