Túrótorta sütés?
Édesanyám születésnapjára szeretném megsütni a túrótortát. Szoktam néha főzni, sütni. Egyszer már csináltam tortát, egész jóra sikeredett állítólag..
Mire figyeljek a túrótorta elkészítésénél? Illetve milyen gyümölcsöt tudok a tetejére rakni? Nyáron mindig epret teszünk de hát az most eléggé borsos áron van és gondolom az íze se valami jó. Esetleg még a fagyasztott gyümölcs mixre gondoltam (van benne málna, ribizli és sok féle gyümölcs), de az nem fog "összeesni" rajta?
Köszönöm előre is a segítséget!
18/l
na mondok neked egy túrótortát amit én szoktam csinálni, már vagy ezerszer csináltam, imádja a család.
- legyen egy nagy kapcsos tortaformád hozzá.
- kell hozzá fél kiló túró, egy nagy instant zselatin, de nem dr oetkeres!!!! bármilyen másik márka jó lesz.
mazsi -ha anyud szereti
cukor
egy citrom leve
egy zacskó háztartási keksz.
- a tortaforma alját kipakolod keksszel. (nem baj ha marad lyukas rész)
- egy tálban túrókrémet keversz, olyant mintha palacsintát töltenél vele.
öntsd bele a citrom levét, és ahhoz mérd a cukrot.
kóstold meg hogy milyen és aszerint keverj bele cukrot hogy mennyire akarod édesre.
- keverd bele a mazsit.
- ha teljesen kész van a krém akkor keverd bele az instant zselatin port, és keverd el benne jó alaposan.
a zselatinos túrókrémet öntsd rá a kekszlapokra a formában és kend el szép egyenletesre.
a tetejére pakolhatsz gyümölcsöt, és leöntheted zselével, vagy pedig csokimázat szoktam még rá csinálni tortabevonóval.
ha gyümit teszel rá akkor befőttet vegyél mindenképpen, mert a fagyasztott gyümi eláztatja a tortádat.
a befőttet rápakolod lé nélkül a tetejére, és a levet beleteszed egy kis fazékba, és elkezded melegíteni.
mikor pezseg lezárod és öntesz vele egy kis zacsi tortazselét.
összekevered vele csomómentesre és máris mehet a tortán levő gyümire.
ha csokit akarsz a tetejére akkor tortabevonót veszel, és azt megint kislábosba teszed és felolvasztod.
az olvasztáshoz kell egy kis olaj alá, attól szép fényes lesz és nem repedezik meg majd a tortán.
ha elolvadt akkor simán ráöntöd a cucc tetejére és be az egész tortacucc a hűtőbe éjjelre.
és másnap kiveszed, körbehúzod a tortaforma mentén a kést, hogy elváljon a forma falától és máris leszedheted a formát, a torta úgy fog állni mint a cövek.
Szia. Ha bizonytalanabb vagy egy tutibiztosra szeretnel menni, akkor a sult turokremtortat keszitsd el. Nincs gond a retegezessel, se a piskotaval, se a kremekkel vagy zselatinnal (ezekhez nem art egy kis gyakorlat.)
Nosalty-n rakereshetsz, nincs sok kulonbseg a receptek kozott. A tetejere en mirelit malnat, afonyat vagy erdei bogyosgyumolcskevereket szoktam tenni, azzal a legfinomabb.
Talalhatod egy gomboc vaniliafagyival, keves porcukorral vagy gyumolcssziruppal, de magaban is isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!