Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrótorta sütés?

Túrótorta sütés?

Figyelt kérdés

Édesanyám születésnapjára szeretném megsütni a túrótortát. Szoktam néha főzni, sütni. Egyszer már csináltam tortát, egész jóra sikeredett állítólag..

Mire figyeljek a túrótorta elkészítésénél? Illetve milyen gyümölcsöt tudok a tetejére rakni? Nyáron mindig epret teszünk de hát az most eléggé borsos áron van és gondolom az íze se valami jó. Esetleg még a fagyasztott gyümölcs mixre gondoltam (van benne málna, ribizli és sok féle gyümölcs), de az nem fog "összeesni" rajta?

Köszönöm előre is a segítséget!

18/l


2015. jan. 25. 09:15
 1/3 anonim ***** válasza:
44%

na mondok neked egy túrótortát amit én szoktam csinálni, már vagy ezerszer csináltam, imádja a család.

- legyen egy nagy kapcsos tortaformád hozzá.

- kell hozzá fél kiló túró, egy nagy instant zselatin, de nem dr oetkeres!!!! bármilyen másik márka jó lesz.

mazsi -ha anyud szereti

cukor

egy citrom leve

egy zacskó háztartási keksz.

- a tortaforma alját kipakolod keksszel. (nem baj ha marad lyukas rész)

- egy tálban túrókrémet keversz, olyant mintha palacsintát töltenél vele.

öntsd bele a citrom levét, és ahhoz mérd a cukrot.

kóstold meg hogy milyen és aszerint keverj bele cukrot hogy mennyire akarod édesre.

- keverd bele a mazsit.

- ha teljesen kész van a krém akkor keverd bele az instant zselatin port, és keverd el benne jó alaposan.

a zselatinos túrókrémet öntsd rá a kekszlapokra a formában és kend el szép egyenletesre.

a tetejére pakolhatsz gyümölcsöt, és leöntheted zselével, vagy pedig csokimázat szoktam még rá csinálni tortabevonóval.

ha gyümit teszel rá akkor befőttet vegyél mindenképpen, mert a fagyasztott gyümi eláztatja a tortádat.

a befőttet rápakolod lé nélkül a tetejére, és a levet beleteszed egy kis fazékba, és elkezded melegíteni.

mikor pezseg lezárod és öntesz vele egy kis zacsi tortazselét.

összekevered vele csomómentesre és máris mehet a tortán levő gyümire.

ha csokit akarsz a tetejére akkor tortabevonót veszel, és azt megint kislábosba teszed és felolvasztod.

az olvasztáshoz kell egy kis olaj alá, attól szép fényes lesz és nem repedezik meg majd a tortán.

ha elolvadt akkor simán ráöntöd a cucc tetejére és be az egész tortacucc a hűtőbe éjjelre.

és másnap kiveszed, körbehúzod a tortaforma mentén a kést, hogy elváljon a forma falától és máris leszedheted a formát, a torta úgy fog állni mint a cövek.

2015. jan. 25. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
jaj a tejföld elfelejtettem, azt is szoktam keverni a túrókrémbe hogy krémesebb legyen.
2015. jan. 25. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia. Ha bizonytalanabb vagy egy tutibiztosra szeretnel menni, akkor a sult turokremtortat keszitsd el. Nincs gond a retegezessel, se a piskotaval, se a kremekkel vagy zselatinnal (ezekhez nem art egy kis gyakorlat.)

Nosalty-n rakereshetsz, nincs sok kulonbseg a receptek kozott. A tetejere en mirelit malnat, afonyat vagy erdei bogyosgyumolcskevereket szoktam tenni, azzal a legfinomabb.

Talalhatod egy gomboc vaniliafagyival, keves porcukorral vagy gyumolcssziruppal, de magaban is isteni!

2015. jan. 25. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!