Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyennek kell lenni a brownie-...

Ilyennek kell lenni a brownie-nak?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet próbáltam elkészíteni a hétvégén, mert hallottam, hogy a brownie finom.

Hozzávalók 4 személyre:


* 20 dkg csokoládé

* 4 tojás

* 35 dkg cukor

* 1,75 dl olaj

* 17,5 dkg liszt

* 1 teáskanál sütőpor

* ½

teáskanál só

* ½

rúd vanília

* vaj a kikenéshez

* 10 dkg mogyoró


Elkészítés:


Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.


1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.


2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.


3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.


4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.


Ez egy weboldalról van, és az az igazság, hogy nem lett jó. :-((


Olyan mézgás lett az egész, mintha nem sült volna meg, pedig megvolt az előírás szerinti sütési idő, és hőfok is.


Szóval a brownie-nak ilyen tömör ragacsos izének kell lennie, vagy én rontottam el valamit?


2010. febr. 8. 10:20
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja, reggel 9-10 közt csináltam és délután 5-re úgy belekötött/keményedett a tepsibe, hogy még most is ázik...


Most akkor milyennek kell lennie?

Gyakorlott brownie-sták segítségét várom. Please :-)))

2010. febr. 8. 10:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Ilyen, nem rontottad el! Amikor kihült, tedd rögtön jól záródó dobozba vagy takard le fóliával és akkor nem keményedik meg estére!

Van néhány olyan recept, amiből a mi kakaós/csokis piskótánkhoz hasonló dolog sül ki, de az nem brownie. Az igazi brownie belseje szaftos, ragacsos, nyúlós marad sütés után :=).

2010. febr. 8. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Ahha... értem.

:-))


Akkor jó, csak legközelebb jobban vigyázok!


üdv

és

köszi

2010. febr. 8. 17:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!