Ilyennek kell lenni a brownie-nak?
Ezt a receptet próbáltam elkészíteni a hétvégén, mert hallottam, hogy a brownie finom.
Hozzávalók 4 személyre:
* 20 dkg csokoládé
* 4 tojás
* 35 dkg cukor
* 1,75 dl olaj
* 17,5 dkg liszt
* 1 teáskanál sütőpor
* ½
teáskanál só
* ½
rúd vanília
* vaj a kikenéshez
* 10 dkg mogyoró
Elkészítés:
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.
1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.
2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.
3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.
Ez egy weboldalról van, és az az igazság, hogy nem lett jó. :-((
Olyan mézgás lett az egész, mintha nem sült volna meg, pedig megvolt az előírás szerinti sütési idő, és hőfok is.
Szóval a brownie-nak ilyen tömör ragacsos izének kell lennie, vagy én rontottam el valamit?
Ja, reggel 9-10 közt csináltam és délután 5-re úgy belekötött/keményedett a tepsibe, hogy még most is ázik...
Most akkor milyennek kell lennie?
Gyakorlott brownie-sták segítségét várom. Please :-)))
Ilyen, nem rontottad el! Amikor kihült, tedd rögtön jól záródó dobozba vagy takard le fóliával és akkor nem keményedik meg estére!
Van néhány olyan recept, amiből a mi kakaós/csokis piskótánkhoz hasonló dolog sül ki, de az nem brownie. Az igazi brownie belseje szaftos, ragacsos, nyúlós marad sütés után :=).
Ahha... értem.
:-))
Akkor jó, csak legközelebb jobban vigyázok!
üdv
és
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!