Egyszerű, sós süteményreceptet tudnátok ajánlani?
Persze! Keresve sem talalsz ennel egyszerubb es biztosabb receptet, de vigyazz, mert nem lehet abbahagyni.
Ime:
250 g liszt
250 g turo
250 g Rama
1cs. sutopor
1 tojas
+
1 tojas a keneshez
reszelt sajt (tetszoleges mennyiseg)
A hozzavalokat osszegyurod, kiszaggatod es sutopapirral belelt tepsibe fekteted. (Pihentetni nem kell).Megkened a felvert tojassal es vastagon megszorod reszelt sajttal ( tehetsz ra magvakaz is persze, de magaban is finom, a benne levo turo miatt.) 180 fokon keszitsd el de figyeld, mert nagyon hamar megsul.
csipet so
Még egy egyszerű sokszorosan kipróbált, bevált sós-ropogós sajtosrúd recept:
30 deka liszt, 25 deka ráma vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, ami ízlés szerint kicsit több is lehet.
A zsiradékot elmorzsókáljuk a liszttel, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
kb fél órát pihentetjük, majd kb 1 cm vastagra nyújtjuk.
derelyevágóval-1,5 cm-es csíkokat vágunk, ezeket pedig kb 5-6 centis darabokra.
lekenjük felvert tojással, és megszórjuk még sajttal, kömánnyel vagy szezámmal tetszés szerint.
sütőpapíros tepsibe pakoljuk, nem túl közel egymáshoz. az ecettől szépen megemelkedik.
Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.hamar sül figyelni kell.
Nagyon sokáig eláll és végig finom ropogós marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!