Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, sós süteményreceptet...

Egyszerű, sós süteményreceptet tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
2015. jan. 19. 19:57
 1/5 anonim válasza:

Én eddig ezeket néztem, mindegyik nagyon finom, és még nem is tart sokáig elkészíteni.


[link]


[link]


[link]

2015. jan. 19. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze! Keresve sem talalsz ennel egyszerubb es biztosabb receptet, de vigyazz, mert nem lehet abbahagyni.

Ime:

250 g liszt

250 g turo

250 g Rama

1cs. sutopor

1 tojas

+

1 tojas a keneshez

reszelt sajt (tetszoleges mennyiseg)


A hozzavalokat osszegyurod, kiszaggatod es sutopapirral belelt tepsibe fekteted. (Pihentetni nem kell).Megkened a felvert tojassal es vastagon megszorod reszelt sajttal ( tehetsz ra magvakaz is persze, de magaban is finom, a benne levo turo miatt.) 180 fokon keszitsd el de figyeld, mert nagyon hamar megsul.

csipet so

2015. jan. 19. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok, a sót elfelejtettem! Semmikepp se hagyd ki, fontos bele,mert sules utan sozva nem az igazi!
2015. jan. 19. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én ugyanazt szoktam sütni mint amit az előző írt, csak tojás és sütőpor nélkül.
2015. jan. 19. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Még egy egyszerű sokszorosan kipróbált, bevált sós-ropogós sajtosrúd recept:

30 deka liszt, 25 deka ráma vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, ami ízlés szerint kicsit több is lehet.

A zsiradékot elmorzsókáljuk a liszttel, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.

kb fél órát pihentetjük, majd kb 1 cm vastagra nyújtjuk.

derelyevágóval-1,5 cm-es csíkokat vágunk, ezeket pedig kb 5-6 centis darabokra.

lekenjük felvert tojással, és megszórjuk még sajttal, kömánnyel vagy szezámmal tetszés szerint.

sütőpapíros tepsibe pakoljuk, nem túl közel egymáshoz. az ecettől szépen megemelkedik.

Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.hamar sül figyelni kell.

Nagyon sokáig eláll és végig finom ropogós marad.

2015. jan. 20. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!