Hogyan kell es mik kellenek a bukta elkeszítéséhez? Ha meg van a nyers téeszta utána hogy lesz belolle bukta forma?
Éppen ma csináltunk :D
Kell hozzá:
-1 kg liszt
-3 marék cukor
-pici só
-másfél dl olaj
-2 tojás
-fél liter tej
-5 dkg élesztő
-sütésálló lekvár
A fél liter tejben feloldod az élesztőt, aztán összekevered az egészet a többivel (kivéve a lekvárral). Hagyod egy órácskát kelni, és kész a tészta.
Ha ez megvan, kinyújtod egy kicsit, és téglalap alakúra vágod, teszel bele lekvárt, és felgurigázod.
Jó étvágyat! :P
Szia! Én is ma csináltam. Így:
2 dkg élesztő,2 dl langyos tej,csipetnyi só, 6 dkg cukor,6 dkg vaj, 2 tojássárgája, 60 deka liszt.
Tejben felfuttatod az élesztőt, egy mokkáskanál cukorral. Utána hozzáöntöd a liszthez és a többi hozzávalóhoz. Jól ki kell dagasztani, hogy a belseje szép hólyagos legyen. ( kenyérsütő gép csodákra képes:):):) Ha kész, kb egy óra hosszat keletsztjük.
A bukta formát úgy kapod , hogy tenyérnyi kockákat vágsz, bele a lekvár, és a sarkánál sodrod fel, nem az egyenes végénél fogva. Két végéd összenyomod, felvert tojással megkened a tetejét, és mehet sülni.
Ez olyasmi ízű lesz, mint a pékségben készültnek, de nem szárad rád másnap, és nem fújódik fel, mint a bolti. Első recept is biztosan nagyon finom, csak nekem nagyon soknak tűnik a három marék cukor.
Bocsi az előbb lemaradt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!