Adnátok ötletet hogy, milyen sütit tudnék sütni a mézeskalácsház darabjaiból?
rétegezd egy üvegtálba almával, befőttel, banánnal vagy bármilyen gyümölccsel, ami van otthon. Utána öntsd nyakon a következő keverékkel: 2 dl natur joghurt vagy kefir, 2 dl tejszín, 2 ek cukor.
Jól ki kell hűteni, pár óra kell neki, míg a mézeskalács darabok megpuhulnak. Nagyon finom ínyencség lesz belőle.
Én a karácsonyi sütimaradékokból puncsgolyót szoktam csinálni.Mindenféle megszáradt!!, akár 6-8 hetes krémes, nem krémes maradékot apróra török(nylon zacsiban sodrófával)leöntöm ízesített(cukor,citromhéj,rumaroma, ízlés szerint)tejjel formázható állagúra.Mazsolát is tehetsz bele.Csinálj gombócokat, aztán forgasd bele őket valamibe, pl.csokidarába,kakaóporba,jégcukorba,vagy vond be csokimázzal.Csak fantázia kérdése.
Ha viszont sütsz egy adag piskótát, vágd kétfelé,kend meg baracklekvárral vastagon mindkét lapot, az alsóra a fenti masszát tedd,majd megint rá az alul lekváros lapot.kívül porcukor rá, kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!