Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a tojás...

Hogy kell csinálni a tojás levest?

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 07:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Az olajat helyettesithetem margarinnal?Most vettem észre hogy ami itthon van nem lesz elég!:S
2010. febr. 5. 07:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Gondolom a tojásos rántot levesre gondolsz:

1 ek olajba (vagy margarin is jó, de nem annyira) beleteszel 1 tk köménymagot, 1 tk lisztet zsömleszinüre piritasz kevergetve, gyorsan elkeversz benne 1 tk piospaprikát és felöntöd 3 dl hideg vizzzel. Keverés mellett felforralod - könnyen kifut!- majd egész kis lángra állitod. Egy kis tálban (vagy valami másban) elkeversz 1 tojást (de ne egész simára), beleötöd a levesbe és kicsit megkevered - ne erösen kevergesd, mert akkor nem lesz foszlányos. Ha egészbenakarod a tojást, akkor csak óvatosan engedd a levesbe de ne keverd. Pár perc múlva megfö a tojás. Ha szereted, ecettel itesitheted.

2010. febr. 5. 08:09
 3/7 anonim ***** válasza:
én is igy szoktam csak nagyobb adagot, és örölt köményt teszek, nem egészet. meg vegetát és több vizet és legalább 5 tojást.
2010. febr. 5. 08:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is így csinálom, csak egész köménnyel, amit átszűrök, mielött belecsorgatnám a tojást.
2010. febr. 5. 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam felverni a tojást
2010. febr. 5. 09:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Zsirban paprikás rántást csinálok,felengedem vízzel,teszek bele köménymagot,ha felforr akkor teszek bele habart tojásokat ( rongyos keves) és személyenként egy tojást egészben.
2010. febr. 5. 09:16
 7/7 anonim ***** válasza:
tegnap 09:16-os: az elsö válaszoló vagyok, ugyanazt irtam, mint te, csak kicsit részletesebben, nem sok értelme volt mégegyszer leirni....
2010. febr. 6. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!