S. O. S! Karacsonyi Pulyka sütés. Hogyan is?
Kaptam egyszer nádudvarról egy hasonló bébi pulykát, én is feltettem nekik egy hasonló kérdést.
Ezt javasolták:
Áztasd a pulykát egyben, vagy elemeire szedve egy éjszakára fokhagymás sós tejbe. Másnap zsírral megkenve, egy kis vizet (fehérbort) aláöntve tedd sütőbe, közepes hőfokon süsd fólia alatt, míg megpuhul, majd fólia nélkül piríts rá.
így tettem. Egyszerű mint a fakocka, az eredmény: kiváló. Mint sok mindennél, itt is igaz, hogy néha a kevesebb több.
Én úgy szoktam pulykát sütni hogy egybe berakmos a sütőbe gyors fűszer, némi zsír, rá a fólia és várom hogy megpuhuljon, aztán leveszem és rápirítok egy kicsit egészen addig ameddig nem lesz szép barna a bőre, némi bort is szoktam rá locsolni hogy kiemelje az ízét, de ezt még akkor amikor fóliában van.
De én többnyire darabokra is szoktam szedni pulykát és úgy sütöm meg, a szárnyat, combokat sütőben, tepsiben letakarva megpuhítom utána takarás nélkül rápirítok egy hangyányit. A mellét meg egyéb részeit úgy szoktam hogy beteszem lábosba és mint az egyszerű sült húst megsütöm, de én azt többnyire picit megszoktam főzni, hogy puha legyen, utána meg kirántom.
Évek óta szoktam pulykát sütni, és eddig nem volt panasz a kajámra, főleg hogy férfi létemre csinálom, arról nem is beszélve hogy magam nevelem a pulykáimat így mégis saját termék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!