Ennek az amarikai receptnek hogyan tudom "honosítani" a hozzávalóit?
Ezekkel vagyok bajban, fogalmam sincs, hogy kapni-e ilyeneket nálunk (valószínűleg nem) Budapesten:
10 large Roma (plum) tomatoes, halved and seeded
1 large green bell pepper, halved and seeded
1 Granny Smith apple - peeled, quartered, and cored
2 dried ancho chiles, stemmed and seeded
Főleg az utolsó. Jól beszélek angolul, de acho chile-ről még soha nem hallottam. Sima erőspaprikával kellene helyettesíteni, esetleg Erős Pista...?
Mindegyik kapható Magyarországon, talán az ancho chili ami nehezebben beszerezhető.
A hangzatos roma-plum tomatoes, egyszerű szilvaparadicsom. (hosszúkás formájú paradicsom, Tescoban kapható)
A green bell pepper magyarul a zöld kaliforniai paprika.
A Granny Smith alma a savanykás zöld alma, ami szinte akármelyik boltunkban kapható.
Az Ancho csili pedig szárított poblano paprika, őt itt megrendelheted, ha nagyon fontos:
Ha helyettesíteni akarod, akkor valami más, szárított csili paprikával. Vagy csili porral.
Kijavítanám az elsőt, a Roma tomato megfelelője itthon leginkább Lucullus néven fut, bármilyen testes, vastag húsú befőzőparadicsomot használhatsz.
A Granny Smith amúgy a tipikus fogorvosi reklámalma, nagyon kemény, lédús, illatos zöldalma. Ancho chilit találhatsz a Culinarisban, csak hát.. khm, az ára... [link]
1-es
A Granny Smith alma ha valóban kapható mindenhol, felsoroknád azokat a boltokat mind ahol nem kaptál és végül ahol sikerölt venni. Mégis hanyadik lenne?
"A Granny Smith alma ha valóban kapható mindenhol, felsoroknád azokat a boltokat mind ahol nem kaptál és végül ahol sikerölt venni. Mégis hanyadik lenne?"
Lehet, hogy nekem ehhez még reggel van, de mi lenne hányadik? Felsorolom azokat a boltokat ahol nem kapok (sarki ABC-k), és felsorolom azokat ahol sikerült már vennem (Interspar,Tesco,Lidl, Auchan, Aldi). És most mi lett a hányadik?: )
Azt, hogy "mindenhol lehet kapni" természetesen nem úgy értettem, hogy a legkisebb sarki ABC-ben is, hanem hogy a nagyobb áruházakban kapható, és nem igényel különösebb időráfordítást, mint pl az ancho chili, amit nagyjából csak úgy tudsz rendelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!