Van egy kis üveg szardellám olajban. Milyen ételek fűszerezésére lehet használni?
a szardella csodálatos dolog, imádom
bármilyen ételt el tud varázsolni
idézek:
"Nagyon jól lehet vele fűszerezni. Ha egy kis konzerv szardellafilét kis edénybe öntünk, kevés vajat és apróra vágott chilipaprikát keverünk hozzá, majd ezzel a keverékkel sütés előtt bekenjük a steaket, a halat vagy a zöldséget, isteni ízélményben lesz részünk.
Sokféle ínyenc tésztaszósz készülhet belőle. Egy doboz olajos szardellát villával összetörünk és fenyőmagot, narancshéjat, mazsolát és apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá. Frissen kifőzött spagettivel vagy szélesmetélttel tálaljuk.
Az öt alap íz: az eddigi négy alap íz mellé mára felzárkózott az umami, melyet a szardella kóstolásakor is lehet érezni. A tudósok szerint ez a legújabb íz az édes, sós, keserű, savanyú mellett. Az umami jelentése finom íz, főleg a japán és kínai konyhában van jelentősége."
receptek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!