Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok írni vagy linkelni...

P_petra97 kérdése:

Tudnátok írni vagy linkelni jó mézeskalácsreceptet amit már kipróbáltatok és nagyon finom lett?

Figyelt kérdés

2014. dec. 8. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nemrég ilyent csináltam. Nagyon finom volt, és nem keményedett meg:

Tíz perces bögrés-mézes recept

Elkészítési idő: 30 perc,

Nehézségi szint: könnyű

Hozzávalók 8 főre

» 4 bögre liszt (2,5dl bögre)

» 1 bögre porcukor

» 15 dkg Ráma (de én vajat használok)

» fél bögre méz (2,5dl macis méz fele)

» 1 tojás

» fél zacskó sütőpor

» 1 e.k. mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés:

A hozzávalókkal semmi teendő - egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta(kb 15 perc a robotgép dagasztószálával), már nyújthatjuk is és formákkal kiszaggatjuk.

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.

Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el! Figyelni kell, sütőtől is függ, hogy mikor jó.

A máz a díszítésnél nálam nem sikerült mert nagyon sokáig nem száradt meg(se a fehér, se a színes), de tojásfehérje, porcukor és kiskanál citromlé(hogy fényes maradjon), egy csipet só, hogy fehérebb legyen. Én ételfestéket tettem bele így lett zöld a fenyőfám, piros a virágom.

2014. dec. 8. 19:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi ment a zöld kéz:)

Kb mennyi jön ki belőle?

2014. dec. 9. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Húh, hát nem számoltam de 50 darab biztosan, vagy több, de inkább több, persze függ hogy milyen formával szaggatod, és milyen vékonyra nyújtod a tésztát.
2014. dec. 9. 21:23
 4/4 anonim válasza:
2014. dec. 12. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!