Tudnátok írni vagy linkelni jó mézeskalácsreceptet amit már kipróbáltatok és nagyon finom lett?
Én nemrég ilyent csináltam. Nagyon finom volt, és nem keményedett meg:
Tíz perces bögrés-mézes recept
Elkészítési idő: 30 perc,
Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 4 bögre liszt (2,5dl bögre)
» 1 bögre porcukor
» 15 dkg Ráma (de én vajat használok)
» fél bögre méz (2,5dl macis méz fele)
» 1 tojás
» fél zacskó sütőpor
» 1 e.k. mézessütemény fűszerkeverék
Elkészítés:
A hozzávalókkal semmi teendő - egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta(kb 15 perc a robotgép dagasztószálával), már nyújthatjuk is és formákkal kiszaggatjuk.
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.
Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el! Figyelni kell, sütőtől is függ, hogy mikor jó.
A máz a díszítésnél nálam nem sikerült mert nagyon sokáig nem száradt meg(se a fehér, se a színes), de tojásfehérje, porcukor és kiskanál citromlé(hogy fényes maradjon), egy csipet só, hogy fehérebb legyen. Én ételfestéket tettem bele így lett zöld a fenyőfám, piros a virágom.
Köszi ment a zöld kéz:)
Kb mennyi jön ki belőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!