Milyen ételeket főzzek, amiket le lehet fagyasztani?
levesek, pörkölt minden formában,töltött káposzta, székely káposzta, töltött paprika, vadas.
Rengeteg kaját le lehet fagyasztani, anyukám mindig így csinálja.
Tésztákat is lelehet fagyasztani,ha nem főzöd túl.Nokedlibe több tojást kell tenni.Főtt rizs is fagyaszható.A rántott húst bepanírozva,egyenként becsomagolva lehet lefagyasztani,csak sütni kell kiengedés után
.Kisütött fasírozott is fagyasztható,és a sült hús is-A főzelékek és krumplin kívül mindent lefagyasztok.Fagyasztható a milánói,a rakott zöldbab,karfiol stb.
Én mindig 5-6 adagot főzök egyszerre,és adagonként fagyasztom.Csak körítést kell készítenem frissen.
Kelt tésztákat ( kuglóf,kalácsok,muffin )is lelehet fagyasztani.Becsomagolva kell kiengedni,olyan lesz,mint a friss.Lehet mikróban is nagyon alacsony fokon kimelegíteni,de ha kihül,akkor nagyon száraz lesz.Pogácsákat is lefagyaszthatod.
Minden piskóta és torta fagyasztható,amiben vajas krém és tejszínhab van.Csak a puddinggal töltött és a gyümölcstorta nem jó kiengedve(Megehető azért,de vizes lesz)Én általában egyszerre sütök 2-3 tortát,vagy két tepsi piskótát-A tortákat egyenként csomagolom be,és tálcán teszem a fagyóba.a tepsiben sütötteket felszeletelve,szintén tálcán.Ha megfagyott a tálcát természetesen kiveszem-
Kiengedés előtt a fóliát leveszem a süteményről,így nem ázik el a piskóta.Van amikor fagyasztás előtt díszitem,van amikor kiengedés után-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!